低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

仲係萬二蚊呎果陣就諗,樓價唔係真係癲到元朗都二萬蚊呎既,都唔make sense 但我而家覺得錯啦,因為呢個香港係on9既

試下google下
零幾年啲人話新樓8千蚊尺好撚貴
依家睇返得啖笑

自己老家係屯門,果陣瓏門一開仲笑鳩人傻仔成千萬買屯門

我諗個時無邊個屯門人唔笑鳩瓏門,特別係知以前新發村係咩料既人
【新界成交‧不斷更新】慧豐園兩房戶 首置客445萬一筆過承接

祥益地產潘鈺恒表示,屯門慧豐園1座高層B室,建築面積650方呎,實用476呎,間隔兩房,擁避風塘景,日前獲區首置客垂青,見同類放盤不多,而且屋苑鄰近家人,方便照應,決定以445萬元一筆過付款購入,建築及實用呎價6,846及9,349元。原業主於1996年約168萬購入單位,持貨21年,勁賺277萬元,升值逾1.6倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56201561&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170121
【短片】【港人港樓】啟德1號2期今售次輪122伙 逾百人排隊
【新增影片】

中海外(688)啟德1號2期早前推出122伙,安排今日早上進行次輪銷售,場面都繼續熱鬧,現場最高峰有過百人排隊。

此批單位全屬第3張價單,面積由375至799平方呎,折實642萬元至1,884.7萬元,折實呎價15,564至23,587元。

記者:黃嘉銘

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56202949&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170121
【短片】【港人港樓】啟德1號2期今售次輪122伙 逾百人排隊
【新增影片】

中海外(688)啟德1號2期早前推出122伙,安排今日早上進行次輪銷售,場面都繼續熱鬧,現場最高峰有過百人排隊。

此批單位全屬第3張價單,面積由375至799平方呎,折實642萬元至1,884.7萬元,折實呎價15,564至23,587元。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56202949&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170121

又清哂
聽日星期日想帶兩老睇下傢私,但仲未諗好style
各位手足幫下眼得唔得

個地下應該keep返原裝呢隻磚,但個風格邊種好啲?主要分別係第二張多左啲木既元素

Btw,有冇啲工廈大型傢私店推介
【新增影片】

又清哂

係呀,我講過香港有錢人根本比想像多,呢啲冇支國人嘅盤一樣買晒,奧仔呢?
各位手足幫下眼得唔得

個地下應該keep返原裝呢隻磚,但個風格邊種好啲?主要分別係第二張多左啲木既元素

第時買唔買音響先?
【新增影片】

又清哂

係呀,我講過香港有錢人根本比想像多,呢啲冇支國人嘅盤一樣買晒,奧仔呢?

得百人排隊咁少 又係蘋果
【短片】【港人港樓】游偉光:好多買家幾十秒決定到揀樓

2017-01-21 14:38:00 HKT

【新增影片】

中國海外地產董事總經理游偉光表示,啟德1號2期今日發售的122伙,兩小時之內已全部揀樓,31伙三房單位最快沽清,最受歡迎,揀樓速度明顯快了,好多在幾十秒已揀樓,大手客超過10組。

反映香港置業需求大,8成是用家,區域計以九龍佔六成最多,會研究短期加推,提價空間則有待研究。

掌握財經地產資訊,即Like「蘋果ATM」fb專頁啦!http://fb.com/appledailyatm

下一則: 【名家搶先睇】雞鳴狗盜之輩當總統會怎出招?(無謂君)

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56203340&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170121
各位手足幫下眼得唔得

第二張
不過呢d 都好個人喜好
第一張感覺都係老土d

老套襟睇啲
各位手足幫下眼得唔得

第二張
不過呢d 都好個人喜好
第一張感覺都係老土d

老套襟睇啲

d白色唔襟

第二張
不過呢d 都好個人喜好
第一張感覺都係老土d

老套襟睇啲

d白色唔襟

我就覺得第一張好d
或者因為成張暖色感覺好d
各位手足幫下眼得唔得

第時買唔買音響先?

應該會,但唔會太講究
屋企人唔識欣賞呢啲
各位手足幫下眼得唔得

第時買唔買音響先?

應該會,但唔會太講究
屋企人唔識欣賞呢啲

咁最緊要耐用就算啦
【新界成交‧不斷更新】慧豐園兩房戶 首置客445萬一筆過承接

祥益地產潘鈺恒表示,屯門慧豐園1座高層B室,建築面積650方呎,實用476呎,間隔兩房,擁避風塘景,日前獲區首置客垂青,見同類放盤不多,而且屋苑鄰近家人,方便照應,決定以445萬元一筆過付款購入,建築及實用呎價6,846及9,349元。原業主於1996年約168萬購入單位,持貨21年,勁賺277萬元,升值逾1.6倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56201561&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170121

聽之前巴打講 海翠花園維修係睇mtr頭
碼頭買邁亞美 惠豐園有冇得諗
警署出邊有層雙寓 好似都麻麻地
各位手足幫下眼得唔得

第時買唔買音響先?

應該會,但唔會太講究
屋企人唔識欣賞呢啲

咁電視櫃咁可以用呢類形,其他實用ok,餐檯我覺得玻璃面靚啲

第時買唔買音響先?

應該會,但唔會太講究
屋企人唔識欣賞呢啲

多謝巴打意見先

玻璃面你指呢啲?
幾鐘意呢set枱櫈,可惜唔係木地板,好似同呢啲唔太襯

應該會,但唔會太講究
屋企人唔識欣賞呢啲

多謝巴打意見先

玻璃面你指呢啲?
幾鐘意呢set枱櫈,可惜唔係木地板,好似同呢啲唔太襯

有啲有顏色嘅玻璃,淺藍色,淺綠色之類,不過唔鍾意用木檯,自己ok就得
岩岩睇完兆康苑,靚裝4百幾尺賣400萬左右
係咪都唔抵買
係咪都唔抵買

睇你喜唔喜個裝修
係咪都唔抵買

睇你喜唔喜個裝修

都好ok
不過佢間多左間房,搞到個廳冇窗
係咪都唔抵買

睇你喜唔喜個裝修

都好ok

靚裝通常計埋裝修落個價度,睇你啱唔啱用

睇你喜唔喜個裝修

都好ok

靚裝通常計埋裝修落個價度,睇你啱唔啱用

係個廳冇窗窄d
空氣唔流通,又暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞