[月經] iOS集中討論區 (6) Apple TV就黎有update?

1001 回覆
7 Like 2 Dislike

行度 但入唔到post
如果係主機嘅話,唔好升住

另外

有speaker?
定係因為佢漏聲所以可以當speaker

應該係用最大聲黎播掛
大家唔好以為我有AirPods 住 其實係之前係 store 連過所以先有 要等多大半個月

唔怪得唔出inear,呢個真係要漏聲先做到
見到話lihkg 睇唔到post ,好彩冇多手禁update

如果無記錯AFS仲係experimental 連macOS都未正式support就隊落去iOS真係危危地

所以諗諗下都係唔升住
雖然我好想快啲試下個performance

咁AFS有咩特別?? 同之前一向既IOS好大分別?

http://technews.tw/2016/08/01/apple-file-system-and-appleos/

可以參考下

所以諗諗下都係唔升住
雖然我好想快啲試下個performance

http://technews.tw/2016/08/01/apple-file-system-and-appleos/

可以參考下

之後冇得downgrade

可以參考下

咁time machine係咪廢咗

可以參考下

咁time machine係咪廢咗

可能依家加返入去,話哂篇野上年8月
聽聞 10.3 beta 行唔到連登 app?

行度 但入唔到post
如果係主機嘅話,唔好升住

另外

有咩動作可以揀

癡撚線 唔掛得佢殺撚左個App

所以apple都講明一定要backup
我諗呢個改動嘅成果會完全反映喺OS11度

唔好意思, AFS即係咩??
就咁升級會有風險???

Apple File System

唔好意思, AFS即係咩??
就咁升級會有風險???

Apple File System

Afs 都係名黎

實際數字快過而家幾多%先最緊要
快幾多唔緊要 可唔可再慳電d
同埋唔好咁快放棄7plus

自家system應該會慳電啲......掛~~~

講真我期待佢搞完個file system之後可以開放多啲file management嘅功能俾iPad用

講真我期待佢搞完個file system之後可以開放多啲file management嘅功能俾iPad用

File system 同file management

我知係兩樣嘢
但apple搞得呢樣都唔爭在啦
ios被人屌左咁多年
淨係做system optimization(近年又唔係做得好
連用家要求左咁多年嘅嘢都做唔到
仲話要做laptop replacement
ios被人屌左咁多年
淨係做system optimization(近年又唔係做得好

越做越柒
ios被人屌左咁多年

Laptop replacement (iTunes 12.5 or above Required)

我知係兩樣嘢

Chok巴我可唔可以搵你幫我換6S電
講真呀
iPad iPhone已經出到256GB拍得往入門MacBook
啲人用iOS app多過Mac App
iPad喺用戶數量上成為laptop replacement真係唔奇
Apple肯搞搞佢其實有得做
反正MacBook得幾個usb c帶冇人買
講真呀
iPad iPhone已經出到256GB拍得往入門MacBook
iPad喺用戶數量上成為laptop replacement真係唔奇
反正MacBook得幾個usb c port冇人買

btw有冇咩text editing app好介紹?
岩岩上網睇介紹bookmark左呢幾個
講真呀

講真我用緊部mbpr 13吋2015 方便太多
講真呀

講真我用緊部mbpr 13吋2015 方便太多

我iPad同MacBook一半一半
iPad拎出街同臨瞓前係張床用
畫下畫作下歌
MacBook就駁大mon
寫文同上網
gaycook一手一腳邊緣化咗堆laptop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞