[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
冇追post
Olivia Burton點睇?
唔識錶既人見到啲咁簡約既錶都會覺得係公廁dw錶

咁冇計架啦。
話時話之前都唔覺香港咁多人帶Nomos,之前係高登開左Post 介紹Nomos 即刻勁多巴打入手 Nomos要分Commission 俾我囉屌

咁巴打有無做埋nomos呢?

Stowa都係做二戰德軍飛行員錶
鐘意stowa洋蔥頭多啲

其實2戰德軍pilot錶唔只係Laco,仲有IWC,Stowa,A Lange, Wempe Total 4間德國+1間瑞士出。

但依家最忠於原著既得返Stowa同Laco

想請教下巴打
想平玩飛行錶應該入邊隻
以前有睇過stowa7000幾連埋金屬盒
但都係略貴

其實2戰德軍pilot錶唔只係Laco,仲有IWC,Stowa,A Lange, Wempe Total 4間德國+1間瑞士出。

想請教下巴打
想平玩飛行錶應該入邊隻
但都係略貴

淨係要樣唔係eta機芯嘅laco有2千拎,用日本Miyota機械機芯,Amazon有買,以前千拎蚊,貴咗唔少
留名

想請教下巴打
想平玩飛行錶應該入邊隻
但都係略貴

淨係要樣唔係eta機芯嘅laco有2千拎,用日本Miyota機械機芯,Amazon有買,以前千拎蚊,貴咗唔少

唔該巴打

想請教下巴打
想平玩飛行錶應該入邊隻
但都係略貴

唔該巴打

有knot
準備入nomos
好似好少講rosefield?
想知你點睇呢個牌子

stowa接力

stowa接力

接力
錶呢d野就係要戴左有人識
好心你咪撚介紹啦
同埋有d 都唔冷門
因間又搞到成街都係

咪戇鳩啦,你估呢度新假期咩 邊有咁撚大影響力

大把mk 上

mk買得起先算啦
上面講緊都要一萬幾千一隻
我認識既mk一係帶假勞一係Dw
仲有mk最想要乜? 係要出黎威
買隻錶出黎無人識 你估班mk傻既咩

stowa接力

接力

夜光再接力

stowa接力

接力

夜光再接力

stowa flieger係唔錯,條表帶係咪唔太掂?
留名
男人老狗戴女裝錶覺唔覺? corniche女裝幾靚

接力

夜光再接力

stowa flieger係唔錯,條表帶係咪唔太掂?

普通軟身皮錶帶一條
唔好有太大期望
唔識錶既人見到啲咁簡約既錶都會覺得係公廁dw錶

咁冇計架啦。
話時話之前都唔覺香港咁多人帶Nomos,之前係高登開左Post 介紹Nomos 即刻勁多巴打入手 Nomos要分Commission 俾我囉屌

咁巴打有無做埋nomos呢?

冇。
Instrmnt 點睇?
蘇格蘭手製+瑞士錶心

唔一定個個好似你咁諗。
男人老狗戴女裝錶覺唔覺? corniche女裝幾靚

男女裝同款唔同size姐,但40mm係岩男仔多d

唔一定個個好似你咁諗。

agree
遠睇萬年曆同Kickstarter嗰啲Racer Chronograph都係差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞