[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
knot 2k都唔使
knot 2k都唔使

好正
買咗隻Timex
返到屋企發現隻錶好嘈

triwa,skagen正價都好似過千,上網google一下d online shop/ig shop/amazon轉運。

至於rossling & co 都講左好多好多次,追下post或者google"rossling & co hk" 好嗎?

Thx 原來有實店
有冇折r下

本身平過官網

我見 hk個官網賣1590左右 鋪會再平d?

hk得我有。1580$,鋪同網一樣。
Tangente 38 Datum 巴打做到幾錢

老母錶 tangente

幫你問問
上年係巴打到買左隻rossling & co, 用左2個月就唔準,行慢左好多,唔知係咪冇電定咩

換電就ok 石英好少壞。
上年係巴打到買左隻rossling & co, 用左2個月就唔準,行慢左好多,唔知係咪冇電定咩

可以拎俾我。
買咗隻Timex
返到屋企發現隻錶好嘈

係。 由佢啦當聽唔到算。
買咗隻Timex
返到屋企發現隻錶好嘈

巴打有冇冇聲平價錶推介?
Budget<500
今日終於買佐老母metro

In老母錶 we trust

metro 真係最好j
想問下巴打有冇多啲類似rosefield既牌子推介?
巴打係咪會拎到ERROYL REGENT LUNA果隻既貨
小弟意屬呢隻

呢隻邊到有得買

metro 真係最好j

借問聲香港邊度有nomos實體店?
想睇下實物
想去巴打間店睇錶,到時係咪叫光膠巴打就有人應 我應我叫唔出 唔夠膽

呢隻邊到有得買

我都睇中brathwait

係唔係支針藍色就係藍針,會唔會噴藍色當藍針

玩具錶 - 幾百蚊錶有可能係噴,但印象中冇見過識既brand係用噴漆藍針,山塞廠可能會有。噴出黎表面會有砂粒感,係自然光底下唔會睇到金屬個種閃閃地既淺藍。

學到野

lacquered blue做到heated blue 個種效果。

有興趣人士可以上watchuseek 睇下 painted blue , chemical blue /heated blue o既資料。
買咗隻Timex
返到屋企發現隻錶好嘈

巴打有冇冇聲平價錶推介?
Budget<500

casio autoshop outlet睇清貨。

幾銀。
想去巴打間店睇錶,到時係咪叫光膠巴打就有人應 我應我叫唔出 唔夠膽

係,得我係度。

呢隻邊到有得買

我都睇中brathwait

官網only, 佢冇俾貨任何人。

係唔係支針藍色就係藍針,會唔會噴藍色當藍針

玩具錶 - 幾百蚊錶有可能係噴,但印象中冇見過識既brand係用噴漆藍針,山塞廠可能會有。噴出黎表面會有砂粒感,係自然光底下唔會睇到金屬個種閃閃地既淺藍。

學到野

lacquered blue做到heated blue 個種效果。

有興趣人士可以上watchuseek 睇下 painted blue , chemical blue /heated blue o既資料。

thanks巴打指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞