[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
我係大專生 想知邊到多timex睇 價錢又唔太貴

autoshop outlet/ ig shop太把,多款,平。不過預帶唔到耐,都算易壞。

帶左4年仲未壞 電都未換過
有無類似 Erroyl呢隻款既藍針 佢成日無貨

樓主無視左我

我有覆架你爬返文。

同價位冇因為erroyl 禁到個價好平,貴d 有melborune watch company portsea.
留名
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

iwc mark 18 小王子

經典飛行錶
eta芯

已經有隻stowa atena
又買nomos好似差唔多
兩隻價錢差唔多
應該點揀?

要經典飛行錶不如買stowa flieger啦
反正都係eta
基本上,Cluse, Rosefield, The Horse, Kapten & Son等等牌子,都係用同一個模,揾廠印個第個名上去,想食DW 水尾,大家睇得多會發現其實都係錶帶/個字唔同,成個design懶到係一模一樣,如果幾百蚊襯衫我唔會阻你。你問我有咩分別,我可以話冇乜分別其實。 只認為真係好冇誠意同好似呃人咁。 基本上我地自己揾廠做都得。
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

經典飛行錶
eta芯

兩隻價錢差唔多
應該點揀?

要經典飛行錶不如買stowa flieger啦
反正都係eta

要買緊係買唔同style, 太似樣好唔抵
巴打講得好,有人話戴鐵達時啋佢都費事,真係唔識架喎
dp

想問下依隻可以點入手

完全係我杯茶黎
兩年前已經開始想買錶 但一直都睇啦啱款
我係大專生 想知邊到多timex睇 價錢又唔太貴

autoshop outlet/ ig shop太把,多款,平。不過預帶唔到耐,都算易壞。

帶左4年仲未壞 電都未換過

電子野一時時 好似電話咁
dp

想問下依隻可以點入手

完全係我杯茶黎
兩年前已經開始想買錶 但一直都睇啱款
留明
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

經典飛行錶
eta芯

兩隻價錢差唔多
應該點揀?

我兩隻都有(不過metro係白面)
Metro 23k左右(由chrono24買,連送貨到香港)
小王子mk18 水貨或者ad識人應有25-26k買到
前者係新自家機芯,又夠薄,時間都好準
後者飛行員錶款,又算係名牌,雖然係eta芯但成個設計同造功我覺得對得住個價
㨂邊隻就靠你自己喇
Erroyl 嗰隻香港邊到會有
隻erroyl佢個官網話冇晒貨
巴打有冇咩方法可以買到
樓主真係識錶人,唔似班on9仔一見dw就踩以為自己專家咁
香港有冇門市

某d brand有

可唔可以俾下地址
香港有冇門市

某d brand有

可唔可以俾下地址

你想睇咩牌子先巴打? 咁q多牌子唔知你想睇乜。

早排係Log On 用左大約一千買左隻皮錶,佢送埋條黑色錶帶,但個牌子唔出名 我d fd子話似女裝錶

好似係英國舊式運動牌子出既錶,應該係用日本/大陸機芯同普通玻璃錶面,但唔過一千送錶帶又有日期就算啦。最緊要巴打自己鍾意。
nomos撚幫推

Metro

好想要Metro

前排買咗
J死
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

經典飛行錶
eta芯

兩隻價錢差唔多
應該點揀?

個人覺得nomos藍面要襯西裝先好睇
隻erroyl佢個官網話冇晒貨
巴打有冇咩方法可以買到

Erroyl 隻Regent Luna暫時都冇貨,我自己都問緊佢老細幾時有貨俾我,有貨就會入番黎香港俾各位巴打J。 到時可以睇實物再決定。
Corniche watch好似唔錯 上官網買定係香港買好?

香港應該得我有
Nomos行貨水貨有無大分別?
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

經典飛行錶
eta芯

兩隻價錢差唔多
應該點揀?

個人覺得nomos藍面要襯西裝先好睇

其實neomatik 呢堆係新系列黎,薄錶面其實smart casual ,出街帶都冇問題 如果你見d錶以黑,銀,白為主,比個正式一d,反而只可以襯formal dressing,襯返casual 出街look會格格不入。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞