[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
樓主,係啲鬼佬網睇話Rossling & Co 加拿大設計,Miyota 機芯,但錶殼同組裝可能係強國,請問是否屬實?

自動錶就miyota, 石英錶就ronda機芯。
組裝係強國,錶殼唔知,強國唔出奇。不過講真,1xxx-4xxx大把錶都係大陸組裝。 寫swiss made既牌子我講過,好多都係大陸造完送去瑞士砌lego就加個swiss made上去。

呢個我知,Swiss Made嘅取巧係邊度,我只係查證一下
留名

有冇推介話邊款靚啲

上面靚d.
官網要shipping, 揾我起碼平三百蚊。
google rossling & co hk就揾到我

外國撚都平到咩

點睇AVI-8呢個brand ?
有冇人識?之前有discount 買左
劉明
光巴, 有冇邊隻牌紙同NOMOS 差不多?

玩佐RODINA 一排, 想買番隻正牌係手

budget?

20k - 30k 有冇介紹?

我考慮緊要metro, 時間變曬做點點好正

Push

nomos首選。冷門d,
christopher ward.

cw 有啲似女裝
光巴, 有冇邊隻牌紙同NOMOS 差不多?

玩佐RODINA 一排, 想買番隻正牌係手

budget?

20k - 30k 有冇介紹?

我考慮緊要metro, 時間變曬做點點好正

Push

nomos首選。冷門d,
christopher ward.

cw 有啲似女裝

其實nomos都唔算man 幾中性下。 不過佢呢隻錶帶蜜糖啡會更女人。
追佐18頁都未見有graham,係咪我一定唔會同人撞

graham唔算bauhaus type所以冇講掛。

OP u WIN,

不過graham真係太冷門,我係香港從來無見人戴過

算飛行錶啦 仲有Bremont 都好正 睇Kingsman 套戲J左隻錶

OP u WIN,

不過graham真係太冷門,我係香港從來無見人戴過

算復古飛行錶啦 Chronofighter 太型香港人邊度carry到, 鬼佬+皮嬲岩曬 仲有Bremont 都好正 睇Kingsman 套戲J左隻錶

有冇推介話邊款靚啲

上面靚d.
官網要shipping, 揾我起碼平三百蚊。
google rossling & co hk就揾到我

外國撚都平到咩

咁又冇。
樓主 有無d好似about vintage1815 藍針 或者erroyl regent luna藍針 但個底係透面?#yup
樓主 有無d好似about vintage1815 藍針 或者erroyl regent luna藍針 但個底係透面?#yup

http://orienttime.com.tw/product/product&product_id=24

點睇。
有冇啲黑色錶盤 感覺young 啲既

http://orienttime.com.tw/product/product&product_id=24

點睇。

有無其他 呢隻唔好睇
樓主,係啲鬼佬網睇話Rossling & Co 加拿大設計,Miyota 機芯,但錶殼同組裝可能係強國,請問是否屬實?

組裝係強國,錶殼唔知,強國唔出奇。不過講真,1xxx-4xxx大把錶都係大陸組裝。 寫swiss made既牌子我講過,好多都係大陸造完送去瑞士砌lego就加個swiss made上去。

大把牌子既殼成set都係大陸做再拎去外國組裝架啦,咩ham 仔,radx , tisxxt,bexx&roxx

大把牌子既殼成set都係大陸做再拎去外國組裝架啦,咩ham 仔,radx , tisxxt,bexx&roxx

岩呀
瑞典 corniche 邊到有得買?

所以精工/東方呢啲咪抵買囉
買二次大戰德軍飛行錶買Laco ,真係佢做嘅,呢啲款跟返二戰嘅樣

Stowa都係做二戰德軍飛行員錶
鐘意stowa洋蔥頭多啲

Type B親生兄弟你好

全港都冇,下星期尾我就有。

全港都冇,下星期尾我就有。

你有得賣?
二千筆直有冇咩靚嘅藍錶面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞