[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
睇左你個post 買左隻Rossling & Co
真心平靚正

多謝巴打幫答
之前官網開左幾個鐘俾散客搶買,依家冇曬lu,
佢要等下轉先可能俾d貨我,到時就有實物睇。

光巴接唔接受預訂Luna?

我confirm有貨先開預訂吧,費事收你錢又唔firm幾時有貨

唔該巴打

多謝巴打幫答

光巴 間鋪究竟係邊
因為budget 一萬鬆想買隻錶返工載
想上門睇下

我個度最貴都係隻zelos青銅錶八千幾,過萬個d我都係幫下巴打拎貨訂貨,冇直接賣

巴打鋪頭有冇錶帶賣 同 換錶帶服務

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

其實我買個陣主要想搵簡約款,但論質素我覺得tissot有保證d, 加上呢個價錢買到瑞士機芯 所以最後都入左手

天梳果隻女裝幾錢?
巴打會吾會有corniche 36mm賣
1904 ? 多唔多款DISPALY?得閒上去睇下
1904 ? 多唔多款DISPALY?得閒上去睇下

都ok 既,得閒say個hi
巴打會吾會有corniche 36mm賣

可訂。 要咩款
CYMA錶都幾好呀

呀公帶緊

多謝巴打幫答

光巴 間鋪究竟係邊
因為budget 一萬鬆想買隻錶返工載
想上門睇下

我個度最貴都係隻zelos青銅錶八千幾,過萬個d我都係幫下巴打拎貨訂貨,冇直接賣

冇貴野錶帶賣,得牌子原裝個堆。
budget 大概2500
想問下有無邊隻白底藍針推介?

第一頁d 價錢唔update ge

點唔update法呀巴打 邊隻唔update?

我見rossling & co 官網無~1500 既選擇既

另外有無聽過junkers 呢個牌子?有咩評價?

咁有冇收費幫換錶帶 自己唔識 又唔想比出面啲呀叔玩 勁暴力 之前比佢地換除錶帶刮花左
budget 大概2500
想問下有無邊隻白底藍針推介?

第一頁d 價錢唔update ge

點唔update法呀巴打 邊隻唔update?

我見rossling & co 官網無~1500 既選擇既

另外有無聽過junkers 呢個牌子?有咩評價?

rossling 官網 199$ USD, 36mm 就179$ USD 點樣冇~1500$ 選擇呀

Junkers幾好呀,made in germany, 同zeppelin 同廠, 又平又抵玩。不過好多抄款。

咁有冇收費幫換錶帶 自己唔識 又唔想比出面啲呀叔玩 勁暴力 之前比佢地換除錶帶刮花左

大部分呀叔都係咁,好多時都有機會花,因為要用金屬工具去推條錶耳,通常做法係反轉隻錶換,咁花都只係底...所以真係撞手神。 利申:我手勢都唔算好好所以冇收錢幫人換,多數係我度買就會幫佢地換原裝個d 錶。
erroyl隻luna冇帶一晚就快左成個字

自動錶一日快5分鐘通常因為:

受磁: 你有無將隻錶放係電子設備附近, 電話, speaker,
新錶未行順。 帶多一陣觀察下先

大部分呀叔都係咁,好多時都有機會花,因為要用金屬工具去推條錶耳,通常做法係反轉隻錶換,咁花都只係底...所以真係撞手神。 利申:我手勢都唔算好好所以冇收錢幫人換,多數係我度買就會幫佢地換原裝個d 錶。

的確點都有機會整花 但都好過啲呀叔 佢地無無避免過呢樣野

受磁: 你有無將隻錶放係電子設備附近, 電話, speaker,

咁又有wo 放正係電話電腦附近
咁再帶耐d同放遠d睇下先

附近通常指幾遠呀?

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

咁如果部電話習慣袋左邊褲袋,隻錶咪好快收皮?
有冇巴打識meller 點睇

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

咁如果部電話習慣袋左邊褲袋,隻錶咪好快收皮?

其實電話影響力應該無咁大掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞