[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
巴打, about vintage 1815, 1820and 1844都有性趣, 陷入選擇困難症中, 如果以性價比黎講, 邊款爽皮, 始終見自動機芯有啲心動, btw...我手腕好幼40mm會唔會太大, thx for the help
很1516, 唔上唔落

上黎咪知岩咁岩 講性價比一定係1844,1815,
但1820 design ok,同埋會比1815,1844 細少少。
隻手幼帶女裝覺唔覺?

唔覺既。真係好幼定點先。如果唔係帶40mm都ok其實。

隻手啱啱好40mm寬
想買隻About Vintage,請問可以點入手?除左官網

請爬文就揾到我,或者google about vintage hk

Thanks巴打 初幾開市?

隻錶咁樣有無得整

已經唔識郁
就算郁都只會郁幾下

咩事,睇唔到。

玻璃爆咗
用咗2年咋

easy, 好多錶鋪有得換。200-300 蚊。
巴打點睇erroyl 既heritage collection?
後邊玻璃好J 好多 又平啲

但係隻regent luna 就有藍針同triple date
巴打一千內皮錶但唔要dw(最憎同啲死mk偽文青撞野)有咩好介紹?

巴打miss左我
巴打一千內皮錶但唔要dw(最憎同啲死mk偽文青撞野)有咩好介紹?

巴打miss左我

因為費事答
低過$1000就求其啦

岩岩order左 話後日收到 facebook問左佢

係erroyl個fb?
咁快就收到既

你地可以去erroyl官網買, 佢突然出左少量貨俾散客,唔會俾retailer住,所以想睇實物先買既巴打要等下。

又out of stock左
巴打, about vintage 1815, 1820and 1844都有性趣, 陷入選擇困難症中, 如果以性價比黎講, 邊款爽皮, 始終見自動機芯有啲心動, btw...我手腕好幼40mm會唔會太大, thx for the help
很1516, 唔上唔落

但1820 design ok,同埋會比1815,1844 細少少。

搭單問,1815同1844有咩分別?
想買Rossling&Co 有有巴打用過可以比小小意見小弟?
很1516, 唔上唔落

搭單問,1815同1844有咩分別?

冇,只係錶面design唔同,1815 藍針,1844 銀針。

巴打miss左我

因為費事答
低過$1000就求其啦

因為答過好多次

巴打miss左我

因為費事答
低過$1000就求其啦

因為答過好多次

rodina

係erroyl個fb?
咁快就收到既

你地可以去erroyl官網買, 佢突然出左少量貨俾散客,唔會俾retailer住,所以想睇實物先買既巴打要等下。

係囉 猶豫一陣又冇哂貨已經
我掙扎緊erroyl luna好定about vintage 1815好
外型上偏向1815但係LUNA個日曆+AUTOMATIC又吸引

係erroyl個fb?
咁快就收到既

我掙扎緊erroyl luna好定about vintage 1815好
外型上偏向1815但係LUNA個日曆+AUTOMATIC又吸引

一收到email 諗左幾個字 就落左deal

係erroyl個fb?
咁快就收到既

一收到email 諗左幾個字 就落左deal

我再REG左luna等EMAIL
再番貨我應該唔會猶豫
Knot 2000以下 質素點?
巴打熟唔熟呢款
lm
Knot 2000以下 質素點?
巴打熟唔熟呢款

推介過,石英錶瑞士芯藍寶錶面,千幾蚊價位其實冇咩質唔質素可言,日本/台灣有得賣,香港冇,after sales service 煩d. 岩款可以去馬。

https://www.stowa.de/en/Infos/Last+news/
好正

訂咗b dail LE

買handwind定auto?

Handwind是咪用SW210?
利申:訂左A dial LE Automatic

佢話email去咋喎,訂得到?
AVI-8點睇?
同埋有得睇動力儲存既款黎講,最平係邊隻?

平價軍錶,好抵。咁平冇咩要求。

bauhaus style既microbrand有得睇動力,就係huckleberry & co.

最平=不知名雜牌既ebay search都有。http://m.ebay.com/itm/152396862189
想買隻About Vintage,請問可以點入手?除左官網

請爬文就揾到我,或者google about vintage hk

Thanks巴打 初幾開市?

初四, 2-6pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞