[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
唔好吹nomos啦,
唔想成街撞晒款
唔好吹nomos啦,
唔想成街撞晒款

agger
唔好吹nomos啦,
唔想成街撞晒款

agger

都唔算平 唔怕呀嘛
So far Nomos撞我都覺得OK 同對方有計傾果啲
好過Rolex啦
同埋Nomos咁既價位應該唔會撞太多
啲人會話加少少上XXX
巴打,我想問下有無大約一皮唔老積既皮帶錶介紹
依家戴緊Tissot seastar quartz 錶,如果新年後搵到份好d工既,想買隻新錶黎獎勵自己
留名
好心你咪撚介紹啦
同埋有d 都唔冷門
因間又搞到成街都係

某d brand有

可唔可以俾下地址

你想睇咩牌子先巴打? 咁q多牌子唔知你想睇乜。

nomos 應該無啦? 咁erroyl 有無

爬文啦,j select東方都有的。

某d brand有

可唔可以俾下地址

你想睇咩牌子先巴打? 咁q多牌子唔知你想睇乜。

nomos 應該無啦? 咁erroyl 有無

nomos jselect 東方都有, erroyl 先冇, 我遲d自己都會入。
好心你咪撚介紹啦
同埋有d 都唔冷門
因間又搞到成街都係

咪戇鳩啦,你估呢度新假期咩 邊有咁撚大影響力
好心你咪撚介紹啦
同埋有d 都唔冷門
因間又搞到成街都係

咪戇鳩啦,你估呢度新假期咩 邊有咁撚大影響力

大把mk 上
留名
自己想平平地入手auto錶
啱先睇到Rossling&Co auto HKD$4600

樓主巴打覺得值唔值?
或者有無更好推薦?
買二次大戰德軍飛行錶買Laco ,真係佢做嘅,呢啲款跟返二戰嘅樣

Stowa都係做二戰德軍飛行員錶
鐘意stowa洋蔥頭多啲
留名學野
買二次大戰德軍飛行錶買Laco ,真係佢做嘅,呢啲款跟返二戰嘅樣

其實2戰德軍pilot錶唔只係Laco,仲有IWC,Stowa,A Lange, Wempe Total 4間德國+1間瑞士出。

樓主巴打覺得值唔值?
或者有無更好推薦?

巴打睇實物再決定 搵我唔洗俾Shipping三舊幾
唔好吹nomos啦,
唔想成街撞晒款

agger

都唔算平 唔怕呀嘛

我戴咗半年
日日搭火車都未撞過

樓主巴打覺得值唔值?
或者有無更好推薦?

巴打留個聯絡方法?
Li登無pm

樓主巴打覺得值唔值?
或者有無更好推薦?

巴打意思一般?
之前early bird衝動買鬼左
MVMT伏撚到 一個月就壞
留名
nomos撚幫推

Metro

好想要Metro

已射

其實2戰德軍pilot錶唔只係Laco,仲有IWC,Stowa,A Lange, Wempe Total 4間德國+1間瑞士出。

但依家最忠於原著既得返Stowa同Laco
請問日本錶有咩推薦?
比較喜歡 藍針 或者 藍面
見Knot幾靚 但唔知邊到有得買
利申未買過錶想入坑

只有日本/台北有。
日本錶得堆大牌子其實,microbrand冇乜。

Thanks 巴打
咁要去日本台北果時留意下再買
啲錶幾合眼緣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞