[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
反而想買rossling&co隻rose golden

佢香港個網冇得買

只可以外國訂,around 1650

佢依個series都好靚,不過要成4000HKD

想買隻~$2000幾錶比女朋友,求推介
已經念爆頭

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

Tissot 男女裝各做緊幾錢

有冇推介話邊款靚啲

上面靚d.
官網要shipping, 揾我起碼平三百蚊。
google rossling & co hk就揾到我

外國撚都平到咩

咁又冇。

想買rose golden

但你好似冇

我訂大約1700

真心想問可以做到幾多

有冇同好?
反而想買rossling&co隻rose golden

佢香港個網冇得買

只可以外國訂,around 1650

佢依個series都好靚,不過要成4000HKD

香港有呀。3日後到。 你唔洗俾shipping咩1650 咁平。
佢依家7蚊USD ja
如果巴打有個好價錢,我過黎買 益巴打好過佢
想問蝴蝶扣點樣較?宜家太鬆

自膠,揾到了
如果巴打有個好價錢,我過黎買 益巴打好過佢

credit card海外簽好似有1.8-2% 既service charge.
我都係官網 x 7.8 =1700$
早幾個月買咗隻greyhours

好耐之前pre-order essential 款好似大約HKD1.4k,戴到而家都幾滿意

咩款,我個fd做緊distributor 可以幫你拎。

呢款幾錢

問左,冇貨。

巴打有無tg 想問其他款有無

自膠,揾到了

順手問下 正常蝴蝶扣壽命有幾長
有冇人試過用爛一個扣
因為我用stowa個個用左兩個月鬆d有時都幾難扣
所以想問下
about vintage隻automatic要成4600其實值唔值

呢個價買到瑞士機芯喇,日本瑞士就按你個人喜好。

講左分析買隻錶抵唔抵係睇
硬件+款式。

純硬件向: 4600 買到大牌子+瑞士芯都得 = 所以唔抵。
睇樣: 想要隻自動, 日本機芯冇所謂, 只要唔係大陸ok, 個款式好睇, 錶身造工ok,藍寶石面 = 去馬。

咁我估無人齋睇機芯唔睇款嘅,不過在款式差異不大嘅情況下,可以玩少少刁鑽嘢咁姐。

自膠,揾到了

有冇人試過用爛一個扣
所以想問下

正常蝴蝶扣好襟用 起碼用幾年。

自膠,揾到了

有冇人試過用爛一個扣
所以想問下

正常蝴蝶扣好襟用 起碼用幾年。

ok thx
想問問 其實erroyl regent係全自動定要人手上鍊 佢話automatic and hand wound movement
原來ROSSING&CO 係大陸造....

何以得知
想問問 其實erroyl regent係全自動定要人手上鍊 佢話automatic and hand wound movement

佢咁講就應該係兩樣都得
戴住嗰陣你郁就會自動上鍊
但如果你唔常戴,都可以手動上鍊

咩款,我個fd做緊distributor 可以幫你拎。

呢款幾錢

問左,冇貨。

巴打有無tg 想問其他款有無

冇tg, email我jnhw2046@gmail.com

何以得知

前幾版我講左,高登舊post都講左,有咩咁驚奇。

佢咁講就應該係兩樣都得
戴住嗰陣你郁就會自動上鍊
但如果你唔常戴,都可以手動上鍊

樓上正解, 姐係兩樣都得。當你係手自動上鍊既動能不足之後可以以手動幫佢上揀補下,咁既意思。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞