[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
有無類似 Erroyl呢隻款既藍針 佢成日無貨

我都覺得呢隻最sharp醒靚仔
想買nomos
想買nomos

點入手
德國買nomos係唔係平d?
Junghans max bill 有錢我都想買nomos metro
nomos撚幫推
nomos撚幫推

Metro
nomos撚幫推

Metro

好想要Metro
nomos撚幫推

Metro

見到日本有metro賣
手動 有date gangreserve
連稅268000yen
抵唔抵

不過我本身有tangente
怕兩隻錶感覺太似
加少少上。。啦
留名
lm
rossling&co邊度有得買呀師兄?
nomos撚幫推

Metro

見到日本有metro賣
手動 有date gangreserve
連稅268000yen
抵唔抵

不過我本身有tangente
怕兩隻錶感覺太似

我想問下NOMOS有平錶咩?
見親都一萬港幣以上
有平價nomos 款式
lm
rossling&co邊度有得買呀師兄?

費事賣廣告,可以直接google下:"rossling & co hk"
十一月同巴打買完about vintage
larsson & jennings 點睇?

冇日子冇特別function既石英賣2790,用料千幾蚊都有,design同幾百蚊既模一樣,貴在Swiss Made呢個字。

Swiss Made: 定義係:For industrial products: 60% of the manufacturing costs and the essential manufacturing step must occur in Switzerland.

姐係成本6成係瑞士製就可以叫Swiss Made, 平價錶通常指係瑞士裝配,嚴格黎講有心理上保証,但實際上唔代表d乜。有可能QC仲差過大陸組裝都唔出奇。睇用家意見最實際,我見facebook page都幾多人屌佢個brand, 又身邊有fd 買完感覺良好冇問題。 個人認為,design 上太hea, 用大眾模轉個名再做好d 扮高級marketing 賣2790$ 有點overpriced.
其實睇中左隻iwc藍針皮款

但真係諗緊有冇需要買到咁貴

利申有discount但窮撚

每個人對物質定義好唔同,但只可以同你講iwc既錶對得住佢個價,但幾萬係影響到生活的話就算啦,平有平玩,貴有貴玩,無謂強求。
樓主,一萬蚊筆直有咩錶推介呀

stowa antea 一萬内ok 。

上年同巴打買咗隻錶

多謝支持
有無巴打推介d方型手錶&黑色膠帶,bell ross係靚不過太貴,學生無錢

筆直最多2000
thanks bro

日本牌子Knot, 台灣都有代理。
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞