[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike

我兩隻都有(不過metro係白面)
Metro 23k左右(由chrono24買,連送貨到香港)
小王子mk18 水貨或者ad識人應有25-26k買到
前者係新自家機芯,又夠薄,時間都好準
後者飛行員錶款,又算係名牌,雖然係eta芯但成個設計同造功我覺得對得住個價
㨂邊隻就靠你自己喇

感謝巴打意見
因為我手碗幼
想問下MK18戴上手感覺上會唔會大metro好多?
另外日本買IWC保養應該同係香港買水貨一樣?
日本MK18做緊22.5K
唔係學生哥無錢一早買左NOMOS
Nomos行貨水貨有無大分別?

唔大。
留名
隻erroyl佢個官網話冇晒貨
巴打有冇咩方法可以買到

Erroyl 隻Regent Luna暫時都冇貨,我自己都問緊佢老細幾時有貨俾我,有貨就會入番黎香港俾各位巴打J。 到時可以睇實物再決定。

好想J
巴打有沒啲鋼帶、簡約(你介紹開的款式)、啱瘦撚的錶介紹?

個人覺得簡約款配皮帶好睇d
Corniche watch好似唔錯 上官網買定係香港買好?

香港應該得我有

巴打可以點聯絡你
唔識錶既人見到啲咁簡約既錶都會覺得係公廁dw錶

我兩隻都有(不過metro係白面)
Metro 23k左右(由chrono24買,連送貨到香港)
小王子mk18 水貨或者ad識人應有25-26k買到
前者係新自家機芯,又夠薄,時間都好準
後者飛行員錶款,又算係名牌,雖然係eta芯但成個設計同造功我覺得對得住個價
㨂邊隻就靠你自己喇

感謝巴打意見
因為我手碗幼
想問下MK18戴上手感覺上會唔會大metro好多?
另外日本買IWC保養應該同係香港買水貨一樣?
日本MK18做緊22.5K

我都係手幼嗰批
不過40mm嘅小王子唔會太大啦
完全唔識錶衝咗入黎見到nomos幾正...

如果有20-30k budget, 買nomos定panerai好...?

邊個做工好d...? Thanks
留名學野
nomos撚幫推

Metro

好想要Metro

如果有20-30k budget, 買nomos定panerai好...?

一定nomos。
Pan只係土豪版DW,人有我有,唔知邊條柒頭開始吹捧依家變左公廁,俾得起錢又唔識錶既人跟潮流而買,但好多人唔知,行內人覺得佢係Marketing做得好呃鳩到人,對例Rolex都係公廁,掃地都帶,但只講用料成本Rolex有誠意過Pan。
Corniche watch好似唔錯 上官網買定係香港買好?

香港應該得我有

巴打可以點聯絡你

爬文 google rossling & co hk 就應該見到

個人覺得簡約款配皮帶好睇d

粗鋼帶同簡約係完全九唔搭八, 樓上講得岩,配皮帶/Nato/Mesh網鋼好睇d。
唔識錶既人見到啲咁簡約既錶都會覺得係公廁dw錶

咁冇計架啦。
話時話之前都唔覺香港咁多人帶Nomos,之前係高登開左Post 介紹Nomos 即刻勁多巴打入手 Nomos要分Commission 俾我囉屌

一定nomos。
Pan只係土豪版DW,人有我有,唔知邊條柒頭開始吹捧依家變左公廁,俾得起錢又唔識錶既人跟潮流而買,但好多人唔知,行內人覺得佢係Marketing做得好呃鳩到人,對例Rolex都係公廁,掃地都帶,但只講用料成本Rolex有誠意過Pan。

謝謝!
咁請問有無d黑鋼錶推介? 畢直10k樓下

利申 - 戴緊issey miyake/agnes b...
Nixon(非膠帶)其實係咪都廢廢地
買二次大戰德軍飛行錶買Laco ,真係佢做嘅,呢啲款跟返二戰嘅樣

請問日本錶有咩推薦?
比較喜歡 藍針 或者 藍面
見Knot幾靚 但唔知邊到有得買
利申未買過錶想入坑
請問日本錶有咩推薦?
利申未買過錶想入坑

只有日本/台北有。
日本錶得堆大牌子其實,microbrand冇乜。
請問日本錶有咩推薦?
利申未買過錶想入坑

seiko

某d brand有

可唔可以俾下地址

你想睇咩牌子先巴打? 咁q多牌子唔知你想睇乜。

nomos 應該無啦? 咁erroyl 有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞