[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
4000 budget 有咩介紹

Orient Star gmt ,福仁二樓3380, Made in Japan

想要皮帶嗰啲款,呢隻有啲老
4000 budget 有咩介紹

Orient Star gmt ,福仁二樓3380, Made in Japan

39xx - 46xx。[/quote]

34xx。
[quote]4000 budget 有咩介紹

咸仔如何?

erroyl果隻真係幾靚
十分有性趣
請問上圖Rossling & Co係咪用Miyota 9015 自動機芯?
請問上圖Rossling & Co係咪用Miyota 9015 自動機芯?

已係官網揾到

有冇推介話邊款靚啲
樓主,係啲鬼佬網睇話Rossling & Co 加拿大設計,Miyota 機芯,但錶殼同組裝可能係強國,請問是否屬實?
買二次大戰德軍飛行錶買Laco ,真係佢做嘅,呢啲款跟返二戰嘅樣

Stowa都係做二戰德軍飛行員錶
鐘意stowa洋蔥頭多啲

斯文錶款大家鐘意配皮帶定布帶

一定係皮帶
留名學野

一定係皮
睇黎睇去買咗mido
搵唔到斯文款38mm皮帶
點睇

budget?

但買咗了

雖然買咗
但呢個牌子有冇咩評價

呢個算唔算

有冇推介話邊款靚啲

上面靚d.
官網要shipping, 揾我起碼平三百蚊。
google rossling & co hk就揾到我
光巴, 有冇邊隻牌紙同NOMOS 差不多?

玩佐RODINA 一排, 想買番隻正牌係手

budget?

20k - 30k 有冇介紹?

我考慮緊要metro, 時間變曬做點點好正

Push
樓主,係啲鬼佬網睇話Rossling & Co 加拿大設計,Miyota 機芯,但錶殼同組裝可能係強國,請問是否屬實?

自動錶就miyota, 石英錶就ronda機芯。
組裝係強國,錶殼唔知,強國唔出奇。不過講真,1xxx-4xxx大把錶都係大陸組裝。 寫swiss made既牌子我講過,好多都係大陸造完送去瑞士砌lego就加個swiss made上去。

一定係皮

呢個算唔算

講過啦,爬文啦巴打。
光巴, 有冇邊隻牌紙同NOMOS 差不多?

玩佐RODINA 一排, 想買番隻正牌係手

budget?

20k - 30k 有冇介紹?

我考慮緊要metro, 時間變曬做點點好正

Push

nomos首選。冷門d,
christopher ward.
睇黎睇去買咗mido
搵唔到斯文款38mm皮帶
點睇

budget?

但買咗了

雖然買咗
但呢個牌子有冇咩評價

感覺大陸人買多d 小弟識得少人帶, 不過都ok eta芯再有打磨,定位同tissot差唔多,或者貴格少少。不過其實都swatch group中低價機械錶市場牌子黎。你鐘意就得,一定唔係中伏,放心,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞