[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
留名

想送隻錶比女朋友做情人節禮物
想問下除咗rosefield之外有冇其他牌子推介

利申:女朋友2x歲仲讀緊u, budget 1000以下
原來ROSSING&CO 係大陸造....

何以得知

前幾版我講左,高登舊post都講左,有咩咁驚奇。

我再講多次,自動錶就miyota, 石英錶就ronda機芯。
組裝係大陸,錶殼唔知。
1xxx-4xxx 大部分都係大陸組裝。 寫swiss made既牌子我講過,好多都係大陸造完送去瑞士砌lego就加個swiss made上去。

某巴打補充:大把牌子既殼成set都係大陸做再拎去外國組裝架啦,咩ham 仔,radx , tisxxt,bexx&roxx

或者你用緊既iphone都係大陸組裝砌埋一齊。
光膠bro 做係網店定實體?有興趣幫襯 bros 果到係咪有你介紹果d品牌 筆直最盡4000,理想2000-3000 ,當然啱心水可用盡筆直 求pm
Jaeger月相點睇
想幾豬千零個幾個牌子d錶係邊度買
光膠bro 做係網店定實體?有興趣幫襯 bros 果到係咪有你介紹果d品牌 筆直最盡4000,理想2000-3000 ,當然啱心水可用盡筆直 求pm

連登有pm架咩
部分有。
實體+網店。
google: "rossling & co hk"就揾到

咩牌子呀請問,同埋你講乜。
Jaeger月相點睇

高級野,唔熟 普遍都有買貴冇買錯。
留名
留名

triwa, skagen.
其實藍唔藍針有冇咩特別 定係淨係靚啲

請參考。
http://www.iwatchome.net/Column_Dr_paper.php?article_id=CO1500080

係唔係支針藍色就係藍針,會唔會噴藍色當藍針

咩牌子呀請問,同埋你講乜。

Rossling & Co 同樓主講一千內個三隻牌子
邊度會有得賣?
其實藍唔藍針有冇咩特別 定係淨係靚啲

請參考。
http://www.iwatchome.net/Column_Dr_paper.php?article_id=CO1500080

玩具錶 - 幾百蚊錶有可能係噴,但印象中冇見過識既brand係用噴漆藍針,山塞廠可能會有。噴出黎表面會有砂粒感,係自然光底下唔會睇到金屬個種閃閃地既淺藍。
有冇$600內嘅簡單款推薦
利申:窮學生
留名

triwa,skagen正價都好似過千,上網google一下d online shop/ig shop/amazon轉運。

至於rossling & co 都講左好多好多次,追下post或者google"rossling & co hk" 好嗎?
有冇$600內嘅簡單款推薦
利申:窮學生

timex。

請參考。

玩具錶 - 幾百蚊錶有可能係噴,但印象中冇見過識既brand係用噴漆藍針,山塞廠可能會有。噴出黎表面會有砂粒感,係自然光底下唔會睇到金屬個種閃閃地既淺藍。

學到野
留名

triwa,skagen正價都好似過千,上網google一下d online shop/ig shop/amazon轉運。

至於rossling & co 都講左好多好多次,追下post或者google"rossling & co hk" 好嗎?

Thx 原來有實店
有冇折r下
留名

Thx 原來有實店
有冇折r下

本身平過官網

Thx 原來有實店
有冇折r下

本身平過官網

我見 hk個官網賣1590左右 鋪會再平d?
有冇巴打有knot?
可唔可以比幾張上手圖j下

自動錶就miyota, 石英錶就ronda機芯。
組裝係強國,錶殼唔知,強國唔出奇。不過講真,1xxx-4xxx大把錶都係大陸組裝。 寫swiss made既牌子我講過,好多都係大陸造完送去瑞士砌lego就加個swiss made上去。

大把牌子既殼成set都係大陸做再拎去外國組裝架啦,咩ham 仔,radx , tisxxt,bexx&roxx

所以精工/東方呢啲咪抵買囉

抵左係邊?
上年係巴打到買左隻rossling & co, 用左2個月就唔準,行慢左好多,唔知係咪冇電定咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞