[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
Instrmnt 點睇?
蘇格蘭手製+瑞士錶心

都ok, 不過佢算minimalist多過bauhaus vintage既dress watch.
男人老狗戴女裝錶覺唔覺? corniche女裝幾靚

男女裝同款唔同size姐,但40mm係岩男仔多d

Btw 爸打hk 邊度有得買
冇用credit card
自己想平平地入手auto錶
啱先睇到Rossling&Co auto HKD$4600

樓主巴打覺得值唔值?
或者有無更好推薦?

巴打睇實物再決定 搵我唔洗俾Shipping三舊幾

巴打意思一般?
之前early bird衝動買鬼左

唔係,個人覺得都唔錯,但揀白面,藍面定黑面睇實物好d.
蘇格蘭手製+瑞士錶心

都ok, 不過佢算minimalist多過bauhaus vintage既dress watch.

有得自己切真係好心動
唔建議人買stowa 詳細請Google 間野
Corniche watch好似唔錯 上官網買定係香港買好?

香港應該得我有

巴打可以點聯絡你

www.thewatchdrobe.com
其實有睇舊post既都估到呢間係樓主開架啦

利申:幫巴打買過about vintage
冇追post
Olivia Burton點睇?

第4頁有講呀唔好咁懶啦肥婆
好似好少講rosefield?
想知你點睇呢個牌子

冇design可言,前幾頁講過, 同一堆牌子撞樣但只係轉左個logo做rosefield,但幾百蚊內抵屌之選,平平地送女都ok。同埋印象中身邊有fd帶都冇壞到,qc唔算太差。
蘇格蘭手製+瑞士錶心

有得自己切真係好心動

都係砌番條錶帶入去姐冇咩特別 拆散俾你自己裝番咁pack
劉明要學野

請問 Keyword ?

香港應該得我有

巴打可以點聯絡你

http://www.thewatchdrobe.com

其實有睇舊post既都估到呢間係樓主開架啦

利申:幫巴打買過about vintage

做乜貼唔到link

我都想知
仲諗住買MVMT
戴緊Nomos無國界醫生版,幾年前買,好正
個人鍾意ahoi,但好反感右邊有兩嚿嘢突出嚟
破壞咗簡約感

嚟緊都係買返最普通最簡約嘅Tangomat Datum
好post lm[black][/black]

stowa接力

接力

夜光再接力

性感玊背接力
點睇精工藍細mm
點睇精工藍細mm

3000之內冇對手
點睇精工藍細mm

3000之內冇對手

Diver類講真冇得比較。
好多朋友成日拎Diver同Pilot,Bauhaus等路線既錶比,市場上最大需求都係Diver,貨多需求多自然硬件同所有野都會抵買左。
呢d 錶都幾貴
唔怪得愈黎愈多人戴電子錶
Apple watch 同最cheap 既錶差唔多價
呢d 錶都幾貴

兩樣野黎...帶apple watch同帶手機上手一樣,著重功能性多。
呢d 錶都幾貴

唔覺,smart watch係唔同市場,係街都未夠G Shock 多
呢d 錶都幾貴

兩樣野黎...帶apple watch同帶手機上手一樣,著重功能性多。

Smart watch 愈出愈靚
雖然係唔同野
但手就得一對
好似我呢d 窮jj 真係好難簡買邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞