[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
好靚 留名先
about vintage隻automatic要成4600其實值唔值

呢個價買到瑞士機芯喇,日本瑞士就按你個人喜好。
想請教下,係唔係石英錶巴秒針一定係一下一下咁跳住行,自動錶就係好流暢咁行,唔會一下一下?
有無人知買armani 邊度平?

咩款,我個fd做緊distributor 可以幫你拎。

呢款幾錢
早幾個月買咗隻greyhours
想買Erroyl Regent, 但官網冇晒白底藍針。有冇巴打知道邊度有得買?

請爬文...其實好多巴打問過,我答左好多次

佢一路其實都冇貨,我叫Erroyl 個老細 幫我hold起左少量,到時可以搵我睇實物試下再決定。
想問下買二手錶,去專門店會唔會幫你驗下真假?舉例IWC

聽人講話你可以交隻錶上去檢查
如果佢睇過係真就會受理同出單
假嘅就唔會幫你整
about vintage隻automatic要成4600其實值唔值

呢個價買到瑞士機芯喇,日本瑞士就按你個人喜好。

講左分析買隻錶抵唔抵係睇
硬件+款式。

純硬件向: 4600 買到大牌子+瑞士芯都得 = 所以唔抵。
睇樣: 想要隻自動, 日本機芯冇所謂, 只要唔係大陸ok, 個款式好睇, 錶身造工ok,藍寶石面 = 去馬。
想請教下,係唔係石英錶巴秒針一定係一下一下咁跳住行,自動錶就係好流暢咁行,唔會一下一下?

大部分石英錶正常都係一下一下咁行,但有特別機芯,e.g. hybrid,seiko vk64, mecha-quartz,姐係石英錶但有機械錶既順滑感。又有d 叫ultra-high frequency 既quartz,可以做到流暢感。

流唔流暢睇個vph, 有d 21600vph, (大約6下per second) (e.g. seiko nh35a)有d 28800 vph (大約8下per second) (e.g.miyota 9015,eta2824-2), 愈高就行得愈流暢。

有咩comment?

大部分石英錶正常都係一下一下咁行,但有特別機芯,e.g. hybrid,seiko vk64, mecha-quartz,姐係石英錶但有機械錶既順滑感。又有d 叫ultra-high frequency 既quartz,可以做到流暢感。

流唔流暢睇個vph, 有d 21600vph, (大約6下per second) (e.g. seiko nh35a)有d 28800 vph (大約8下per second) (e.g.miyota 9015,eta2824-2), 愈高就行得愈流暢。

唔該晒樓主! 學到野
用緊timex amazon 3舊都唔駛 好過dw
其實藍唔藍針有冇咩特別 定係淨係靚啲
留名
想買Erroyl Regent, 但官網冇晒白底藍針。有冇巴打知道邊度有得買?

請爬文...其實好多巴打問過,我答左好多次

佢一路其實都冇貨,我叫Erroyl 個老細 幫我hold起左少量,到時可以搵我睇實物試下再決定。

有貨即刻狗衝
留名

巴打你依隻賣哂

有咩comment?

實物細咁啲
同埋唔識換帶
其他冇咩野嘅
不過有得揀過嘅話唔會揀佢
各位巴打 CYMA 司馬錶 你地點睇
其實藍唔藍針有冇咩特別 定係淨係靚啲

請參考。
http://www.iwatchome.net/Column_Dr_paper.php?article_id=CO1500080

巴打你依隻賣哂

死圖。

巴打你依隻賣哂

死圖。

睇到, 官網都冇曬啦,限量款黎。
有無人知買armani 邊度平?

咩款,我個fd做緊distributor 可以幫你拎。

呢款幾錢

問左,冇貨。
各位巴打 CYMA 司馬錶 你地點睇

太冷冇人識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞