[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
睇黎睇去買咗mido
搵唔到斯文款38mm皮帶
點睇

Ludwig
我想買E隻既Automatic
香港邊度有得買

我呢隻咪automatic
又一城有

jselect,東方都有,好似係
最近見到CLUSE係面書廣告出現,點睇?呢個價錢應該都唔方咩好錶其實
但同Olivia burton比個好?

竟然無講knot

利申 想買Ludwig/Orion
巴打們覺得邊隻好

同埋見多人戴Tangente,大家覺得比起上面兩隻靚嗎?
香港有冇門市

Vintage King Seiko
About vin 個自動錶成6k感覺上唔值得

4.6k 呀,點計6k

係咩 自膠

5k感覺上唔值得
Rossling & Co 想問15XX 果款係咪唔係sapphire?
之前睇左隻千零左右既錶 好似叫elxxxxx意大利運動錶 抵唔抵玩

利申窮學生哥
之前睇左隻千零左右既錶 好似叫elxxxxx意大利運動錶 抵唔抵玩

利申窮學生哥
香港有冇門市

某d brand有

利申窮學生哥

elysee?
睇黎睇去買咗mido
點睇

budget?
竟然無講knot

利申 想買Ludwig/Orion
巴打們覺得邊隻好

同埋見多人戴Tangente,大家覺得比起上面兩隻靚嗎?

有講,之前高登post我有推過
Rossling & Co 想問15XX 果款係咪唔係sapphire?

我見佢官網無寫係 好驚
留名
有無類似 Erroyl呢隻款既藍針 佢成日無貨

樓主無視左我
想買隻藍面用黎平時出街
暫時睇中
nomos metro

自家movement

iwc mark 18 小王子

經典飛行錶
eta芯

已經有隻stowa atena
又買nomos好似差唔多
兩隻價錢差唔多
應該點揀?
之前諗住買about vintage見到實物覺得好厚冇買 有冇類似既推薦

大家都俾dw風潮影響,追求薄身錶。如果都係chronograph的話,birline既chronograph係8mm, knot既chronograph可以去到9mm, 薄身錶適合casual d, 厚身襯裇衫會大體少少。

我見到個風氣係18-23 會鐘意薄身錶, 23-30 就覺得厚身靚d, 之後愈大就愈重口味,40mm覺得細,問有冇44mm, d呀叔會更加話要48mm 50mm銅錶鋼錶。係好搞笑地有呢個現象
自己帶緊mbmj 想入手隻rosefield
巴打點睇oliviaburton 都幾平 又多款

香港同dw同一個代理,又係ig shop水貨極多既牌子,
料同造工普通,幾百蚊内女仔錶黎講睇樣就夠,幾靚既,但正價千幾蚊買就唔抵。因為多款所以多人帶都難撞。

唔該巴打
見到真係幾平 有見過600-700有隻floralpattern 但係咪真就唔知 timex性價比真係

呢個德國牌子都正 千幾蚊抵屌

第二隻 好靚
有無類似erroyl既款既藍針 即係有日歷睇既 錶面白色既款
睇黎睇去買咗mido
點睇

budget?

但買咗了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞