[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
巴打可唔可以講下nomos係貴左d咩?
當然我都覺得佢好靚,但佢點解值呢個價?

nomos大部份錶都係用自家機芯

德國製in-house movement
有時覺得其實個底仲靚過錶面

同價位比人地通常係拎eta機芯改,改個名扮自己出,但佢係自家機芯,設計,研發,生產。仲有專利自家swing system, 有誠意好多。
留名

德國製in-house movement
有時覺得其實個底仲靚過錶面

係好J嘅
香港有冇得買prisma
Mondaine點睇?

我其實用左呢隻好耐 果時問佢佢話要寄比佢

不過巴打你講到咁 遲下會唔會個個都咁做整死個牌子

好似傳說中買雪條食完用條雪條棍再換雪條咁

壞左,寄多隻。再用少少錢修理,再賣返隻新俾人,再叫第個人講壞左,再叫佢寄多隻黎。五餅二魚。

咁玩法佢好快唔會再換新架啦 一換一新既就算啦

我都想買依隻款 但唔知香港邊到有同平 求介紹
600 買左titus

咩款

06-2808
少睇錶
唔多識
我之前戴開rossling and co
但前排壞左寄返去加拿大比佢整,換左個新既過黎
但我自己已經買左另一隻錶,有無巴打接收?

巴打how much 有意
Telegram : think2
留名學野
Stowa Flieger

幾正,幾錢到?

8k
巴打個邊有乜自動手動錶試 or 推介
有隻hamolton, 想買多隻交換用
同埋有冇放機械錶嘅盒推介

我其實用左呢隻好耐 果時問佢佢話要寄比佢

不過巴打你講到咁 遲下會唔會個個都咁做整死個牌子

好似傳說中買雪條食完用條雪條棍再換雪條咁

壞左,寄多隻。再用少少錢修理,再賣返隻新俾人,再叫第個人講壞左,再叫佢寄多隻黎。五餅二魚。

咁玩法佢好快唔會再換新架啦 一換一新既就算啦

我都想買依隻款 但唔知香港邊到有同平 求介紹

爬文啦好嗎? 或者 google "rossling & co hk" 就揾到我,全港得我有。
留名

budget?
重口味d既黃銅,碳纖飛行錶

青銅,隕石面diver都有。

盒就冇,

男女裝同款唔同size姐,但40mm係岩男仔多d

Btw 爸打hk 邊度有得買
冇用credit card

月底香港有得賣。
可contact 我 jnhw2046@gmail.com

巴打唔覆機嘅
留名
留名
有無about vintage 1815 背面睇睇 網上d片同相都係得正面
Nomos行貨水貨有無大分別?

唔大。

我係Chrono24買 唔係木盒
lm

巴打有冇類似嘅款係窮啲都買得起
$1200 budget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞