[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
光巴,想問下luna係唔係貴咗?上官網睇好似要600加幣,計埋稅會過4000港幣?
樓主有冇老母錶的表帶同保養錶帶用品
erroyl隻luna冇帶一晚就快左成個字

自動錶一日快5分鐘通常因為:

受磁: 你有無將隻錶放係電子設備附近, 電話, speaker,
新錶未行順。 帶多一陣觀察下先

咁又有wo 放正係電話電腦附近
咁再帶耐d同放遠d睇下先

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

自動錶都會受影響?唔係石英用電芯果啲先會出事咩
光巴,想問下luna係唔係貴咗?上官網睇好似要600加幣,計埋稅會過4000港幣?

不嬲睇444 USD,好似冇貴到。香港唔洗俾VAT。

受磁: 你有無將隻錶放係電子設備附近, 電話, speaker,

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

唔係啦機械錶易受磁過石英錶的
樓主有冇老母錶的表帶同保養錶帶用品

不嬲睇444 USD,好似冇貴到。香港唔洗俾VAT。

係加拿大應該會貴啲,而家都唔知點買好
巴打 我想問下呢 rossling co依家d錶面已經唔係藍寶石做?
官網上面好似無寫到係藍寶石表面嘅

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

隻錶到今日已經快左兩個字 問下果邊睇下點攪先
巴打上面講個隻rodina香港邊到有得買?

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

其實我買個陣主要想搵簡約款,但論質素我覺得tissot有保證d, 加上呢個價錢買到瑞士機芯 所以最後都入左手

天梳果隻女裝幾錢?

我係天梭專門店買就$1800有交易,買2隻仲有92折,好抵
巴打點睇Hamilton呢個牌子
LM

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

我上網睇話搵指南針試隻錶 睇下有冇受磁
我隻錶一放近個指南針 個指南針就郁左40度
咁係咪即係受左磁 去消磁就得
巴打 我想問下呢 rossling co依家d錶面已經唔係藍寶石做?
官網上面好似無寫到係藍寶石表面嘅

之前舊version : 成塊藍寶石玻璃
依家: 藍寶石coating + 強化礦物玻璃

anti scratching(防刮): 藍寶石> 強化礦物>膠玻璃
anti shattering(防撞碎)藍寶石< 強化礦物<膠玻璃

依家防刮之餘冇咁易撞爆。
巴打上面講個隻rodina香港邊到有得買?

rodina係任何門市應該都冇得賣。只有online
lm

附近通常指幾遠呀?

就係係電話左邊

我上網睇話搵指南針試隻錶 睇下有冇受磁
我隻錶一放近個指南針 個指南針就郁左40度
咁係咪即係受左磁 去消磁就得

應該係真係受左磁。對!
巴打 點睇ally denovo?
喺ig見到 覺得佢啲gaia pearl錶面好特別好正

格仔交叉槽嗰個?淘喇。

冇用開淘寶

用開呢枝6767-F,網上好多地方有得賣(自己Google)
我淘寶買,因為最平

上次幫襯chrono24啲賣家
連埋隻nomos寄咗支過嚟

巴打想請教下你chrono24買nomos有無得扣番vat?

格仔交叉槽嗰個?淘喇。

冇用開淘寶

用開呢枝6767-F,網上好多地方有得賣(自己Google)
我淘寶買,因為最平

上次幫襯chrono24啲賣家
連埋隻nomos寄咗支過嚟

巴打想請教下你chrono24買nomos有無得扣番vat?

Yes
本身連VAT€2,880
扣埋vat嚟到香港大約HK23,000

接力樓上巴打

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

其實我買個陣主要想搵簡約款,但論質素我覺得tissot有保證d, 加上呢個價錢買到瑞士機芯 所以最後都入左手

天梳果隻女裝幾錢?

我係天梭專門店買就$1800有交易,買2隻仲有92折,好抵

唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞