[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
巴打上面講個隻rodina香港邊到有得買?

rodina係任何門市應該都冇得賣。只有online

巴打會唔會入
千幾蚊一隻 情侶錶有冇巴打有推介
巴打 點睇ally denovo?
喺ig見到 覺得佢啲gaia pearl錶面好特別好正

垃圾。字都印唔正。
marble dial 由Aark 開始, 之後好多microbrand一齊抄,唔知做乜鳩。 係大陸/ig 街邊幾十蚊隻錶既模黎,不過轉左logo個字。
LM

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

其實我買個陣主要想搵簡約款,但論質素我覺得tissot有保證d, 加上呢個價錢買到瑞士機芯 所以最後都入左手

天梳果隻女裝幾錢?

我係天梭專門店買就$1800有交易,買2隻仲有92折,好抵

想問巴打隻天梭係咪銀面啡帶,因為上官網男裝得銀面黑帶?而且係石英,如果係機械一定即狗衝
巴打 我想問下呢 rossling co依家d錶面已經唔係藍寶石做?
官網上面好似無寫到係藍寶石表面嘅

之前舊version : 成塊藍寶石玻璃
依家: 藍寶石coating + 強化礦物玻璃

anti scratching(防刮): 藍寶石> 強化礦物>膠玻璃
anti shattering(防撞碎)藍寶石< 強化礦物<膠玻璃

依家防刮之餘冇咁易撞爆。

明白曬 唔該巴打
得Modern 36mm有藍寶石 Classical 40mm無

巴打預幾多筆直?經濟d ge可以諗下tissot隻everytime,我都買左黎同女友一齊戴!

基本上各大中低價手錶傳統brand,包括Tissot都俾DW吊打千幾蚊價位既錶,
明眼人一睇2016 出隻everytime 搶番生意,你睇design 根本係差唔多,不過tissot都係用返藍寶石面+瑞士芯。用料好過DW。

其實我買個陣主要想搵簡約款,但論質素我覺得tissot有保證d, 加上呢個價錢買到瑞士機芯 所以最後都入左手

天梳果隻女裝幾錢?

我係天梭專門店買就$1800有交易,買2隻仲有92折,好抵

想問巴打隻天梭係咪銀面啡帶,因為上官網男裝得銀面黑帶?而且係石英,如果係機械一定即狗衝

機械tissot唔會1800
巴打 我想問下呢 rossling co依家d錶面已經唔係藍寶石做?

anti scratching(防刮): 藍寶石&gt; 強化礦物&gt;膠玻璃
anti shattering(防撞碎)藍寶石&lt; 強化礦物&lt;膠玻璃

明白曬 唔該巴打
得Modern 36mm有藍寶石 Classical 40mm無

其實最重要都係藍寶石coating, 唔易花, 係咪成舊藍寶石玻璃唔太重要。

巴打會唔會入

巴打會唔會入

唔會,佢地應該唔會俾貨我。

巴打會唔會入

點解唔俾貨
想請問巴打你間鋪係咪有實體鋪,想黎揀錶做情人節禮物,請問brathwait有冇貨呀?

巴打會唔會入

點解唔俾貨

唔係傾做代理人地就肯俾你入架ma
光巴 about vintage 1820 返左貨未

1820 Rose gold有, 1820 銀框藍秒針有, 1820 三藍針(4月-5月)
想請問巴打你間鋪係咪有實體鋪,想黎揀錶做情人節禮物,請問brathwait有冇貨呀?

冇。Brathwait 只可以去佢網訂。

冇。Brathwait 只可以去佢網訂。

唔該巴打
頭先睇完第一頁就google rossling & co 香港,搵到間網頁同d錶都幾靚既店 已經即刻like左facebook表示支持同埋打算搵日去門市,估唔到岩岩爬返文就發現係巴打你開既
光巴 我想問有冇一隻類似嘅款但係行機械,真係好靚同埋係外國生活,有GMT覺得好方便
襯清貨,身痕走去入隻C9 5 day , 又幾靚仔。

暫時一個星期左右total誤差在14-15s , COSC都唔係流。

補張上手圖

補張上手圖

幾錢?

anti scratching(防刮): 藍寶石&gt; 強化礦物&gt;膠玻璃
anti shattering(防撞碎)藍寶石&lt; 強化礦物&lt;膠玻璃

明白曬 唔該巴打

其實最重要都係藍寶石coating, 唔易花, 係咪成舊藍寶石玻璃唔太重要。

明白曬
咁但係Classical 40mm $199美金果d其實係唔藍寶石coating?
利申 人在美國 諗住直接喺廠買
年初四去左鋪頭買左隻s Rossling 嘅metropolitan automatic。開鋪嘅係咪就係光巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞