[簡約手錶撚] 冷門斯文手錶牌子介紹

1001 回覆
361 Like 9 Dislike
強帖留名
自己帶開平錶
MVMT幾正,勝在無人同我撞錶,又唔貴

大家對於呢隻點睇 見到Amazon平平哋,學生諗住買嚟帶

都話timex平平地咪買囉,呢個價要求d 乜,爬文啦巴打。

我唔知學生帶會唔會有啲怪 不過自己覺得幾好

我唔知學生帶會唔會有啲怪 不過自己覺得幾好

唔會,幾sporty

絲打戴 覺得呢隻點 見好似幾靚咁
呢個條帶係牛仔帶 應該唔會有痕/好快爛(?)

本身想買dw 因為平左好多
不過好似太mk同公廁

其實本身有隻olivia burton
不過錶帶係皮 係咁戴驚好快爛
所以想買多隻
留名
之前係爸打度買左隻About Vintage 1821,金框黑面,但About Vintage官網好似冇左呢款嘅page:

岩岩係東方買左,但係佢個表面好似無官網張圖咁白,哩隻係1102我應該無買錯型號?
之前係爸打度買左隻About Vintage 1821,金框黑面,但About Vintage官網好似冇左呢款嘅page:

全世界冇曬貨,佢官網已經冇再出。 我個度仲有一千零一隻係度。

絲打戴 覺得呢隻點 見好似幾靚咁
呢個條帶係牛仔帶 應該唔會有痕/好快爛(?)

本身想買dw 因為平左好多
不過好似太mk同公廁

其實本身有隻olivia burton
不過錶帶係皮 係咁戴驚好快爛
所以想買多隻

nothing special, 基本上同DW除左logo同一個design。 錶帶爛可以換其實。牛仔布會襟d,但我唔知佢係咪皮背定成塊牛仔布。
隻birline 石英錶跌到停左
知唔知香港邊度有得整
想買隻比女朋友,留名長知識

岩岩係東方買左,但係佢個表面好似無官網張圖咁白,哩隻係1102我應該無買錯型號?

因為係銀色錶面,所以睇上去唔會好白
隻birline 石英錶跌到停左
知唔知香港邊度有得整

跌到停左 其實普通錶鋪度度都有得整。 有冇爆玻璃個d?

正呀老母錶

我隻1101 十幾個鐘就要上次鍊
想問下如果喺官網買nomos係咪要等 起碼幾個月 先到貨

正呀老母錶

我隻1101 十幾個鐘就要上次鍊

我隻1102行三十個鐘都未洗上

正呀老母錶

老母唔知咩事,突然間話送隻錶比我,梗係買老母錶

因為係銀色錶面,所以睇上去唔會好白

但係佢官網全部款都係寫"白色電鍍銀",即係官網啲勁白錶面既相,全部都係假狗黎?即係下面條link

http://www.nomos-glashuette.com/zh-hant/the-watches/metro/metro-38-datum/
同埋想問下,皮帶應該點保養?

如果夏天多手汗,訂條鱷魚皮帶,防水係咪會好少少?
之前追post巴打話Rossling and co灰帶果隻已經無貨
係咪之後都唔會有
同埋想問下,皮帶應該點保養?

如果夏天多手汗,訂條鱷魚皮帶,防水係咪會好少少?

如果係講緊full grain/top grain 最好就係唔濕水,冇汗俾佢吸,夏天得閒揾塊軟布抹乾d汗,冬天乾/feel到表面乾就用皮革保養油上油。鱷魚唔會防水。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞