你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
分開好啲
咁樣190 有invite 都唔會freeze 左189
我一齊入添
呢幾期189 都冇invite accountant 了
我估呢兩個月之內會開番邀請Accountant,到時80分應該係最高分戈班。
同上。估計兩個月內會邀請會計。
無分別,睇下邊個快D。
照你既quote,無錯係要提供最近兩年內有12個月做nominated occupation既工作經驗。

VETASSESS既評估有3年有效期。
而家我係用同一個EOI 入晒189 + 190 (NSW + VIC) , 有冇需要分返開3個EOI?
多謝巴打指教
分開好啲
會計80分,技術移民
機會大唔大?
大,如果可以就快D了。過多幾個月可能80分會計都唔係咁穩陣。

呢幾個月都未invite 我

係囉
點解
會計80分,技術移民
機會大唔大?
大,如果可以就快D了。過多幾個月可能80分會計都唔係咁穩陣。

呢幾個月都未invite 我
我估呢兩個月之內會開番邀請Accountant,到時80分應該係最高分戈班。

係就好
今日係invitation round, 又冇消息
IVE HD IT狗

四年做學校TSS經驗黎緊會QUIT(搵返私人公司蓄經驗)

準備緊IELTS

準備緊幾張搵食CERT

到時應該三十幾

仲有冇機會
TSS 主要工作係做咩
485申請既要求係持500時讀夠92個禮拜。
老老實實,不太大。
唔係咁計喎。一年澳洲工作經驗 = 3年海外工作經驗呢個應該係指Points Test同樣加5分?

係澳洲TAFE讀完一個CIII然後走Job Ready Program,完成Program就可以通過職業評估。
咁我做多兩年野半工讀埋個degree就去歐洲wh搏wv了

到時應該岩岩三十
你好樓主

我個老婆有PR,唔係citizen ,但識左只係一年幾,申請我拎到PR大概要幾耐

唔該晒
澳洲讀diploma想轉校,但學校唔肯開release letter, 可否退學重新申請簽證?移民局會否拒簽?

謝謝樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞