你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
有job offer可以有塔州州擔保。
我睇過呢個同埋 broadcast journalist都應該 ok, 不過根本冇州肯擔保喎?對嗎?
Journalist有NT/ACT/SA擔保,但係要求都唔低。
我自己都做過少少功課,唔知啱唔啱:
SA 單人80分=唔使諗
ACT 已經 stop 咗不再接受申請
NT 唔清楚。。。。有冇多 d info??
EA 要果份 CDR ,邊度可以搵reference?
係唔係仲係3年經驗先入到
因為同個鬼佬傾開,佢話佢果度請人
你仲要有通過職業評估先可以申請塔州州擔保,唔知你咩情況所以最好講多d你既背景。
Google幫到你。
一時無資料係手,不外乎有job offer或者已經係黎NT生活/工作三個月。上NT Nomination既網站應該都可以搵到相關info。
NAATI 難考嗎? ielts 有7
有上加強班之類既補習既話,應該唔難。
香港有加強班? 考得黎都要等6 月
巴打,想問下我黎緊係adelaide accounting畢業,考埋英文應該會有70分,行190南澳擔保難唔難?
唔該巴打
香港有無加強版真係唔清楚。
有州擔保就唔係擔心分數高低,無需同無州擔保既189爭崩頭,南澳肯擔保就得。
190 岩岩批左 係咪真係由交齊文件開始等足7個月先完成曬d 手續?
洲擔保唔係一樣跟分數高偺排隊?
唔係,有州擔保就直接邀請你申請簽證。
批左係指批左咩?
最穩陣係配偶擔保。快既話走獨立技術移民,提名civil engineer湊最少70-75分最快攞PR。
咁純粹計幾時入EOI?
純綷計幾時入EOI?
successful application
依家叫我上網填表 驗身 交良民證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞