你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
如果讀bba係咪無咩機會可以技術移民到?
我想問註冊護士易唔易過澳洲攞牌?
有冇有效期架?
攞到係咪易移到民?
有香港既nursing degree既話唔難。

http://www.nursingmidwiferyboard.gov.au/Registration-and-Endorsement/International/Accreditation-requirements-of-the-qualification-assessment-model.aspx

有Registration係申請澳洲移民簽證既必要條件之一。
是的。BBA太 general 了。
有 CFA/FRM/CPA 易唔易移民 ? thanks
Thank you, 咁一般要等幾耐?成數高唔高?
香港畢業既Programmer必須最少兩年工作經驗黎通過職業評估。

Internship唔算可以加分既工作經驗。

所以你25歲之後既基本分數只有30+15,你除左需要2年工作經驗黎通過評估之外仲要另外3年先可以再加5分。

你考到雅思4個7水平既話就可以加10分,到時可以走489睇下NSW邊個偏遠地區可以擔保。

無幫助。
成個流程大概1年左右。

成數要depends on你既情況,材料等。

巴打知唔知社工易唔易搵工?
我下年過去讀qut msw, 真心驚自己廢到連intern都搵唔到
唔知。

廢或者驚就唔好留低了。
係香港讀緊測量既話樓主建議點樣移民最好?
去澳洲讀master 定係香港做幾年野再移?
thx
讀緊translate year1,讀完4年degree,過澳洲讀master有冇機會入籍
你可以4年後番黎呢個post問。
有能力既話就過黎讀個master,移民既機會會大D。
讀書期間 親屬可以一齊去澳洲嗎?
thx巴打
咁巴打知唔知有無話讀master既話有幾成機會入到籍
係咪畢業有人請就好大機會入到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞