你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
點睇去澳洲讀forensic science
枱面嘅數同報上稅局既數可以完全唔一樣。

所以要睇番交上去移民局戈份報表既數字。
呢個職業所有190都係有好多條件先可以擔保,雅思4個6好難夠滿足。

你可以參考番NT/TAS/SA/ACT既網站,對番佢地既擔保條件。
你想點睇?
算唔算冷門科 難移民
算。
有無師兄有係澳洲上TAFE 課程(技能學院)既經驗??
請問internal auditor考pte英文試係考general 定academic?

其實我都洗濕咗個頭 同埋就算問完佢都唔會有答案因為佢實巴巴喳喳又嘈一餐
腦細更年期
但我相信點都會整靚少少條數嘅(希望係咁
唔該晒
你好
請問配偶簽證係咪有分境內或境外申請
如果我喺澳洲境外申請 申請期間
可唔可以去澳洲探我嘅伴侶
可以。
Good luck.
澳洲移民局同評估機構都唔接受PTE General,只接受Academic。
如果係vic讀PhD,就算冇工作經驗,係咪只要csol上面嘅工都可以直接透過190移民?
同埋前提要通過一個CSOL(依家叫STSOL)職業既職業評估。
PhD applicants are not required to have any previous work experience, but some skill assessing authorities require at least twelve months of work experience in order to obtain a full skills assessment.

咁即刻洗唔洗工作經驗
小弟唔熟呢啲嘢,求指教
多謝巴打,另外想問呢使唔使比埋Contract佢睇,或者hr既離職証明,以你既經驗係咪通常senior既reference letter就夠做?
Depends on 你既 occupation。

呢度指既係 職業評估 skills assessment。

州政府擔保既話,PhD唔需要工作經驗。
Contact 要。 離職證明唔需要。
而家70分先有邀請? 咁係澳洲讀完書加埋州擔保都係得65分未無機會?
利申: 係澳州讀緊RN
如果有州擔保既話,就可以跳過189戈個70分最低標準直接邀請申請。
姐係如果我申請190,我65分都可以有機會可以受邀請申請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞