你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
RN (nec) 提供190州擔保既有ACT/NT/TAS/VIC,VIC要最少2年工作經驗,TAS要Job Offer,ACT同NT都唔需要Job Offer都可以申請,但係需要有最近工作經驗。

可以。
無。
VIC 有無話可以準許55分者馬上補交額外5分文件定係要withdraw 後再提交申請

巴打可唔可以放VIC email 內容上黎分享

唔該哂
Email 就唔 share 啦,不過郵件提醒可以係兩周內update你既申請。如果兩周內都仲係 55+5 既話申請就會 finalise。
多謝解答
其實依家咁嘅情況會唔會有好多人去TAS爭489?
如果依家藥劑要攞489 係咪去NT好過去TAS

上年十一月會計75分排到依家都未有 係咪可以準備執野返香港過下半世
我見到依加有啲學科係可以用dse成績報
想問最低分需求嘅科係咩
樓豬幫唔幫做假結婚
上年十一月會計75分排到依家都未有 係咪可以準備執野返香港過下半世

會計人得55分 拎TR搵緊有冇機會
有咩方法可以智破困局 一年半之內可行既
根據Tasmania岩岩更新既州擔保都變得無咁容易了:

https://www.migration.tas.gov.au/skilled_migrants

Pharmacist既話其實NT/TAS差唔多,兩邊都搵工睇下邊到有先就去邊度了。
75分又真係難左D了,睇下有無機會加其他既分,或者退一步,申請NT/TAS 489啦。
其實你上USYD個網都會有收生要求既即時更新。

https://sydney.edu.au/courses/courses/uc/bachelor-of-arts-and-bachelor-of-social-work.html

例如呢個 Bachelor of Arts and Bachelor of Social Work 既 DSE 最低收生要求係17分,加上雅思6.5分(每科不低於6分),係“Admission, fees and how to apply”選番Hong Kong就可以查到。
NT/TAS 489啦。
5月29日收到email request 良民證
而警察6月20日寄左良民證去澳洲
而家每半個鐘check 一次 email
又淨係寄掛號信都唔知嗰邊有冇收到
唔該晒巴打。我仲想問下,如果申請緊citizenship未批期間要出外旅遊或者工幹,係咪要通知移民局?如果長期係外地做嘢係咪好大機會唔批你個申請?
掛號信既話,移民局實收到既。放心等批啦。
如果只係短期出入澳洲既話,唔需要通知移民局,其實基本上你一出入境你既 profile 就會有 alert 話俾移民官知道你既 status。

但係如果你係長期出境唔番黎既話,移民官會 stall 你既申請等你既番黎之後先入番條隊繼續等。
即係話如果我唔返黎基本上係無可能會批?
請問巴打,女朋友揸澳洲passport,結婚後拎嘅臨時PR係澳洲讀書會唔會收返本地人個價? 想過去讀返個master,但見外地人收貴好多。

你好垃圾巴
請問24, , 有澳洲civil engineering Top-up degree, 係香港讀, 4年 hk experience, 做合約政府structural technical野, IELTS 未考
1. 請問大唔大機會?
2. 有咩visa選擇?
3. 有咩途徑可以係香港搵到澳洲工程有關既工作?
感激
我都知嗰邊實收到
不過唔知佢地幾時先攞返我個case 出黎審批啫
屌呀宜家佢上左65分 我都唔知點撚算
naati 係咪唯一5分既選擇?
如果我做nursing做一年拎唔拎到5分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞