你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
都講到明GTE,Genuine Temporary Entrant。

死都話會將係澳洲學到既野帶番香港貢獻香港經濟啦。
我仲專登google KYC係咩意思。

What is a KYC in banking?
Know your customer (alternatively know your client or 'KYC') is the process of a business identifying and verifying the identity of its clients. The term is also used to refer to the bank and anti-money laundering regulations which governs these activities.

你都係考慮過黎讀個移民職業,或者溝個澳洲妹/仔啦。
中學音樂老師係個邊受唔受歡迎?
20000$你申請咩嘢visa?
唔知,完全council安排。

不過無記錯既話係一定需要係面試後一年內出席ceremony,過左就要重新黎過。趕唔切可以考慮安排去其他council面試既。

可以打131880問下。
190 visa
3700aud
政策成日變,不如你兩年後讀完先番黎問。
.......
我講緊我考試考左我5000$ aud
唔該曬 我睇緊
你係咩已經遞交左申請?

除非你依家30幾過幾年可以番番去20幾,如果唔可以既話我覺得無咩擔心既地方。
“根據佢嘅報告得出嘅結果係
呢間公司賺梗錢,好正面地發展”

所以係賺緊定蝕緊?要同報表一致喎。
正解。
Master既話,我會考慮你建議去QLD/TAS讀,因為係呢兩個周畢業Master會有D優惠。

QLD既話,你可以睇下https://migration.qld.gov.au/skilled-occupation-lists/ ->
I'm a Master's graduate from a QLD university - QSOL 入面既科目。

TAS既話,基本上移民局表上既都可以。
考慮下過黎讀多個education既master?
因為轉PR,怕你地既情況有變,所以都要搞多次。
問一問樓主 點解廚唔好移民 去澳洲讀廚work唔work?
音樂老師係澳洲都算受歡迎,前提係你要有相關教育學位/英語水平等等。
以前廚師都算好移民既,但係依家收緊左。

一定要讀廚師黎移民的話,講緊係可能係畢業之後既最少3-7年先有機會申請PR。

依家既政策係偏好已經有一定海外經驗同學歷既大廚,而唔係freshgrad Cook。
香港啲銀行仔係天之驕子,但無得移民
仲有南澳嘅
冇問題
目標會達成的

唔該清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞