你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
係咪有4個7就好大機會?
可以咁講,你可以攞到QLD既州擔保,應該問題不大。
醫生當然有方法攞PR。一樣走技術移民,要成功係澳洲註冊同籌夠60分同攞到州擔保。雅思要4個7水平。

另一半有咩籍都無影響,佢既背景或者可以幫你加到分。
Ching 你UQ MSW唔係入學條件之一係四個7咩?

垃圾巴,其實我先前都有問過你問題,見到樓上ching咁講一講,又想問多少少
我係Cairns JCU讀緊MSW,已考到4個7,想問下到時我應該行189定190?想問下QLD既州擔保係咪要搵到工先得?
唔該晒垃圾巴!
4個6得唔得㗎?因為宜家已經有 同埋需唔需要搵到工先申請會更好?
Undergrad升上去 佢豁免左我ielts
有冇消息幾時出新政策?
未有。
岩岩睇左一眼,Social Worker唔可以一畢業馬上擔保,需要搵到工作先得。

4個6你連評估都過唔到啊。
肯定要黎住先有機會入籍。
Social Worker要搵到工先可以被QLD擔保。

QLD既擔保有三個stream,要走 I'm working in QLD先得。
唔該垃圾巴
我自己都睇左NSW 190個度,不過驚自己睇錯想double confirm,想問下如果NSW既話係咪唔使搵到工夠分既話都可以申請190?

另外想問下,而家457轉左做TSS,chef想申請請TSS 4年visa第三年可申請轉PR個個,見到要有兩年post qualify 工作經驗,但如果讀完Cert 3+4 Cookery + diploma of Hospitality,graduation visa只有1.5年,咁係咪就算一畢業即刻搵到工都冇可年湊夠兩年工作經驗去申請TSS?
唔該晒
ching我係JCU讀緊MSW
你今年MSW YEAR幾呀?
我呢邊一個香港人都冇好那悶,讀既野好難勁多readings
介唔介意留個contact 交流下讀書同申請PR心得呀?
NSW190既話係的確唔係有工都可以,但係唔係話夠分就實邀請你。

NSW都係行唔透明既高分先邀制。
感謝垃圾巴!
咁係咪其實190如果得60分既話nsw都唔大機會呀?
樓主有無Telegram?
On9咗自己開完post先見返呢個post係到
請問垃圾巴 會唔會知道係香港定澳洲買保險好
澳洲好似好多嘢都唔包咁

同埋我就快申請partner visa
想問係咪到pr先會有medicare

感謝你
想問如果唔係讀上面個啲qs認證課程而去讀law or business management,本身有個測量degree可以申請?
澳洲既健康保險肯定會貴D,同埋內裡既extra各方面會複雜D,但係Claim會容易D。

你係境內遞交申請Partner Visa既話,遞交上去就會有Medicare。
唔大。
樓主好,我今年degree grad,時裝設計major,想用489 or 190visa 去做偏遠地區移民。

上網查過我要有一年相關工作經驗,如果我做翻一年助理時裝設計師,咁我一定要下年年尾先申請到?

因為我見佢處理個skill assessment都要1至2個月,想問下係一定做夠一年先申請到定做咗10個月都可以?

仲有就係我做fashion retail buyer可唔可以當係高度相關職業? 因為我覺得自己未必可以揾到設計工做

多謝樓主開post解救我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞