你問我答 澳洲移民 (4)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
岩岩先發現爆左post,開個新既俾大家發問,盡量答。

利申:澳洲移民代理,非HR所以我唔會知道搵工機會有幾大。
謝樓主, 申請埋190,如果190 有invite, 189 EOI 會點?
繼續keep住,所以攞到PR記得withdraw自己其他EOI。
申請ACS , 我有相關degree, 但好似無experience 唔申請得
樓主做開邊類移民申請?
都做,除左上訴同難民類。
要 pass ACS ,係咪响declaration 入面job duies 中到佢d keyword 就夠?
好似有個proposed citizenship amendment bill 出左 但係係Hamson提出唔係政府 係咪姐係唔使理
睇完個PROPOSE既新移民法案好不安
要成8年時間
是的。
笑而不語。
如樓上提到係Pauline Hanson提出既private bill,所以笑笑就好。

申請vic nomination 三日就批左 65+5 分 工程類
唔駛再等189 慢慢派位了
不過仲等唔等 nsw 好呢
個人都想去mel 多過syd,但驚冇咁多工搵
melb 不是vic 嗎?
冇錢冇學歷有冇得移
恭喜,依家既建議都盡量往州擔保方面考慮。Melbourne會比Sydney好生活,工作方面都會有機會既。
搵個有身份既配偶擔保你,如果你夠靚仔既話。
點解咁問,想做佢地生意?
州擔保其實多左咩限制? 真係只可以係指定洲搵工?
護士三年後估計要幾分先有機會有invitation
無太多條款,主要都係比做簽證你之後必須係該州定居最少兩年。
3年後話唔定有新政策呢,我又唔係先知。
其實都有香港人買樓,只不過因為大陸人基數太大所以好似只係見到大陸人買樓。
近排189 d invitation quota 咁少,
諗住3 or 4 月 EOI, Software Engineer, 70分, 今年收到invitation既機會係唔係好細?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞