[校園/ 懸疑] 已讀不回死全家!

1001 回覆
272 Like 16 Dislike
好睇
樓主加油
點解陳佩珊冇爆頭?

賢仔阻止到

原來冇死到

樓主你寫得好好
好多地方好似都有伏筆

之前有啲一句對白或者描寫嘅位
我諗住會無乜人留意,但係結果好多都俾你地留意到
不過有個位其實我無諗過點拆解
就係隻 game 點運作(admin 點殺人,點 mon 住其他人 whatsapp 等等)
樓主寫得好好
係咪因為無預先簽左出版社 所以而家都無咩人氣 樓主加油 我地真讀者會支持你

多謝支持
我之前有寫下短篇貼其他網
但係今次係第一次開個長故連載同埋 keep 住有 update
睇到唔敢已讀不回人係咪好事

係咪好撚警世呢

樓主你寫得好好
好多地方好似都有伏筆

就係隻 game 點運作(admin 點殺人,點 mon 住其他人 whatsapp 等等)

變左神怪故
阿輝死左用超自然力量搞呢壇野出嚟

樓主你寫得好好
好多地方好似都有伏筆

變左神怪故
阿輝死左用超自然力量搞呢壇野出嚟

因為如果解,會變科幻
我諗過係整到啲藍芽耳筒、電話爆炸炸死人
或者用啲 wave 共振震爆頭
楊悅盈有羅部電話 想邊個死都得?

咁佢而家send比admin
件事咪可以即停囉

咁佢而家send比admin
件事咪可以即停囉

admin未必係同班同學

睇到好淆底

& 阿SIR 會知,應該係個GAME 一開始就有人同阿SIR 講過
所以ADMIN 先會話「再」講俾第三者知,第三者就會死
唔跟第一規則唔會死係咪伏線?
仲有羅太話兩個人都話羅彥輝死左 唔通係admin

感覺上係用第一規則伏啲人炸羅彥輝同楊悅盈 結果誤觸sd比死人一條先死?
睇到好淆底

& 阿SIR 會知,應該係個GAME 一開始就有人同阿SIR 講過
所以ADMIN 先會話「再」講俾第三者知,第三者就會死

應該係 Elaine 死咗
之後班同學講俾阿 sir 知

感覺上係用第一規則伏啲人炸羅彥輝同楊悅盈 結果誤觸sd比死人一條先死?

唔係唔跟 1. 唔會死,只係暫時未有人咁死之前未改規則,全部 message unread 就無事
佢哋想用 1. 嚟 send message 炸死羅同楊,但因為羅其實一早已經死咗
所以班撚樣全部自爆(send meessage 俾死人)
本身我想講埋呢班人其實以前都會咁樣 send message 去 cyber bully 羅,但係無加到落去因為唔係好順
一次過追哂
幾好睇,加油

但係建議出文前再check多一次
唔洗急

視角方面
如果你係得兩個視角
係ok既

你想再加可以參考下其他作者咁
得一兩篇,同埋係完結前加番果個角色既一d signature 既說話or 諗法去標示番佢出黎,或者到最後先一次過解話
有信心寫先好寫,同埋要用比較獨立既角度寫,因為作者自己有時好影混淆埋其他角色既角度,搞到個角色知多左野/bug左

好似你上面有其中一段變左做第3人稱,真係睇到有d一頭霧水

同埋個故事結構/細節可以諗長遠小小或者諗多幾步,睇下有冇bug先決定走向,如果邊作邊諗會好易亂,同多bug,睇呢個故既時候就有d咁既feel,見你改左d設定,又怕唔make sense,加上你話有d位未諗點解話 如果未決定想走咩向/想要咩效果/達到咩目的,有時會走火入魔/兩頭唔到岸

其實我都唔係好識野,但作為讀者,比小小建議,希望你又寫好d多人睇d,我地又睇得開心d,唔好爛尾呀 總括係幾好睇,劇情好緊張,加油加油,皮已正
一次過追哂
幾好睇,加油

但係建議出文前再check多一次
唔洗急

視角方面
如果你係得兩個視角
係ok既

你想再加可以參考下其他作者咁
得一兩篇,同埋係完結前加番果個角色既一d signature 既說話or 諗法去標示番佢出黎,或者到最後先一次過解話
有信心寫先好寫,同埋要用比較獨立既角度寫,因為作者自己有時好影混淆埋其他角色既角度,搞到個角色知多左野/bug左

好似你上面有其中一段變左做第3人稱,真係睇到有d一頭霧水

同埋個故事結構/細節可以諗長遠小小或者諗多幾步,睇下有冇bug先決定走向,如果邊作邊諗會好易亂,同多bug,睇呢個故既時候就有d咁既feel,見你改左d設定,又怕唔make sense,加上你話有d位未諗點解話 如果未決定想走咩向/想要咩效果/達到咩目的,有時會走火入魔/兩頭唔到岸

其實我都唔係好識野,但作為讀者,比小小建議,希望你又寫好d多人睇d,我地又睇得開心d,唔好爛尾呀 總括係幾好睇,劇情好緊張,加油加油,皮已正

多謝你
我有啲故事係諗好晒成個 flow 先寫,但係有時反而唔知點入手/開始 所以今次試下有個大約嘅故事,一路寫一路諗

紅字想問下係邊段 因為我有自己另外用 Word save 低,想改番佢
未睇晒但好正
呯!
柯同學同何sir係咪有啲不可告人既關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞