入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
用uber call的士
上左車行左2步話壞車叫我取消張單
落左車我係附近等左陣大見到另一個客上佢車
學車:閘鳩我再急停落客搞到我同師傅開追悼會
考車:我打燈cut 線隔N 個車位走去篤油差d 搞到我唔見幾千蚊
揸車:多到唔想講
做乘客:司機發辦
有一晚隻狗岩岩過左身,喺港島返騎牛到見最後一面。
我肯撚定個司機聽到我電話內容講乜

過左大欖,佢話佢識路,我咪由佢行。
行行下,佢問我直去定上橋,我咪答上橋
佢屌返我「你早講呀嘛,無啦啦轉線比人影到我會抄牌架blablabla 」

大佬你又話你識路,諗兩秒距離先問我,我快極答你都有個譜
港島去旺角
12點截左7-8架都唔肯車我過旺角
最誇張係佢話佢冇通行易 過唔到隧道
差一個街口都唔比屌?你估車行好似人行咁易?
試過咪錶跳得好快
行荔橋冇錯,係盈暉台出3號仔
1)想我哋早一個街口落,方便佢接單
我帶住動物,唔肯
發火瘋狂踩油踩break送我哋到目的地

2) 細個婆婆帶我去九龍塘一間學校比賽
老人家同我都唔識路
個司機扮唔識,停低call台,但死都唔肯撳停個錶
咁你想表達d 咩,巴士站比你上,就一定要係巴士站比你落?
老蘭landmark果度都排曬隊架
上次個frd醉左起馬問左十架先肯返屯門
1 我都試過,但我唔係探病係半夜陪老公睇醫生
有時見啲呀伯揸上龍翔道 都咪話唔驚
第五點 香港地差一個路口可以差好遠 屌你都應該
凌晨夜麻麻冇車 單黃線都唔肯停 要我行勁遠
仲要找少$50 谷鳩氣 祝你早日冚家剷
好記得小學有一次勁趕時間就遲到
老母比左500蚊自己搭的士
個冚家剷司機見我趕時間 落車找錢當我收100蚊咁找
到返屋企先知比個仆街司機呃錢
我屌你老母呀 細路都呃 搞到有陰影 dc狗真係無一個無辜架
凌晨近通洲街其實行渡船街天橋快啲
上龍翔道要兜個圈
凌晨行長沙灣道都好快
唔識咪拎部電話出去開gps
送行動不便老人家返屋企,上左車,銅鑼灣返旺角都話唔撚去,我即刻叫佢去灣仔警署,條撚樣屌住去旺角全程口up up 屌,我理鳩佢
較錶都唔好較得咁過份, 我平時係銅鑼灣搭返屋企頂盡80蚊, 有次搭落車收成12X, 個時夜晚有大有細費事同佢嘈, 問佢攞單影司機影車牌再搵交通科
Call Uber
好聲好氣同佢講:司機前面落可以啦
佢:你叫我咩?我唔係你私人司機
我心諗做乜尻,你唔係司機唔通係乘客?
咁應該點叫佢?直接喂,嗰到落咁咩
的士狗你好
臭西
人地找比你係人情
唔找比你係道理
既然係咁
你冇錢比咪你唔岩囉
受咩氣
司機冇錢找比你唔順氣就同人玩野話要去差館找錢
閪客永遠是對的
師兄由紅磡出發一定係經奧運上昂船州大橋入青葵公路
有時都諗唔切/查唔切
你講最近個條佢就會行最近o個條?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞