入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
再吹大d
凌晨長沙灣翻官塘兜撚左落紅磡行啟德隧道

司機成個白卡咁成程發癲响度講自己幾咁辛苦
打撚哂拳咁
有聲 我都笑撚咗
屌佢老母 講晒佢聽點行 都仲要扮傻 特登行多一個街口 兜一兜,屌鳩佢 佢仲係到扮唔識 ,旺角彌敦道都可以行撚錯 我就唔撚信啦
最on9 係港島截車去機埸話唔識路
講真uber 都有衰既司機
我遇過一個玩住電話咁揸車,我開口屌佢仲扮哂無野咁
但係至少屌完仲可以report 上去,唔會無後果
dc9 就屌完,仲會俾佢回咀,分分鐘揸得更西
憎dc9 唔係無原因
試過$380 比$500話冇得找
4個人 輪流落
去到第2個落 去第3個人屋企

個dc狗無啦啦話麻撚煩

我屌你老尾 又唔係唔停錶 free送我地

個dc9 屌乜鳩
凌晨尖咀翻歸截車
佢停車問去邊
答完西面拒載直接走
Call車跟錶

上到車又嫌三嫌四又話空車走無人迫佢接張單on99
冇計 你講D唔講D 好難明
兜路較錶呢啲一律建議去狗屋,試過兩次平時搭開四十幾蚊,佢老母兜路兜到八十幾,去到目的地無落車叫佢再去旺角狗屋,佢問咩事我話你去啦關你撚事咩,跟住死死地氣問我平時搭開幾錢俾返咁多ok
上車後聽到去邊就話架車死火
你係反緊屋企盈翠,所以青衣站落?即係佢一見人係MTR落就吠?佢點解話直接去你既目的地?
係呀,撞正仆街dc9無仇報
uber降9佢rating最實際
屌你老母
之前話去moko
佢車咗我去新蒲崗mikiki
遲撚晒到
一句sorry 都冇
仲要比錢
廿八年前,收到電話阿婆有事就走
我中學生的士站坐的士趕去醫院
俾的士佬屌我去咁近
1. 去得近 有說話聽
2. 塞車 同佢講呢到落就得 又有說話聽

搭10次 會有1-2個係仆街
應該我好彩
夜機返到嚟,住東涌

上藍的返屋企

未上車都好哋哋幫手拎行李咁

一上車知道返東涌就閪面全程片車+落車唔撚拎行李

原本諗住比100唔洗找,最尾叫佢找返晒

你老母臭閪藍的狗

你藍的嚟架咋
試過搭的士但我得五百蚊
之後個死dc9串鳩我,話小姐,你得500,我冇得找,但我見到佢有好多100蚊紙,佢再話如果你搭其他的士,人地冇錢找點搞?
我話,咩點搞,我次次搭的士俾500人地都找到俾我,得你找唔到咋嘛,你係咪有得俾八達通,你開俾我嘟
其實冇錢找俾我ok,但有錢唔找仲咁串就免了
拒載,拒載,拒載
越夜越拒載
可能dc9估佢去青衣站之後係轉機鐵個啲 所以串9佢?
車費找續:

的士司機若未能為港幣500元或1,000元面額的紙幣提供找續,不屬違法。

https://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/public_transport/taxi/taxi_fare_of_hong_kong/index.html

屌拒載屌黑的咪算囉
依家已經玩到係又屌唔係又屌
都話唔洗直接上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞