入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
有乜好吹
細個on99唔識
大個聽番你d行家講不嬲的士都有較錶
我十幾年前 阿爺就走 又係比的士佬屌
你唔講 我都冇醒起呢單嘢
dc9好撚搞笑
想盡辦法收你行李錢
明明拎住兩袋野 佢會叫你唔好咁逼 擺車尾
冇錯就係咁
試過一上車講個目的地,之後DC9話就係後面炸Wo,屌 鬼唔知喺後面,但行路要半個鐘丫嘛。真喺要屌先得
唔犯法代表合理?
咁炒樓都唔犯法架,又咁多人屌?
dc9得把口,比人大一大就收皮
比差佬捉到罰560個時係咪你比
係巴士站截的士已經唔岩仲要大大聲
Ching, 我同你一樣 次次有幾架空的 都話唔過海, 嬲撚到我即刻call uber
咁都難明?好清楚咁表明咗目的地喇喎,唔通每次要講「司機,我要去我既屋企盈翠半島,麻煩你去盈翠半島下面既青衣站落」咁樣?
法例上dc9真係只需要準備$100散紙
試過2次我同我阿媽(老人家嚟)拎好多嘢,無辦法下搭短途的士

有1次我同我阿媽一對話講嘢,個司機即刻扭個收音機扭到最大聲,我哋一停唔講嘢做又扭返細聲 我哋無埋佢,一時講一時唔講,等佢扭飽佢

另外又有一次,個司機行一短路就急停,chok到個人拋一拋嗰種,重覆咗2,3次,我哋就話司機你可唔可以唔好咁chok,佢就係咁話咁短途你自己行路啦俾我阿媽鬧返佢轉頭

以前做audit狗半夜放工,有時call唔到車要落街截(無分係咪過海嘅的士站),d司機一聽過海就話唔去、唔識路乜乜77, 我支旗都有2,3百
初初我入世未深都會揾下一架,後期我都會直接上車,你係咪拒載?唔識路我教你。之後佢都死死地氣開車,完全識路唔使人教

真係唔好怪人咁憎司機
醒起世界盃叫人+200先肯走
點樣搵返地圖個路線記錄?
係紅磡火車站出面嘅過海的士站等紅的,等到有車入站就開門入去,同個司機講要去銅鑼灣,點知佢即刻屌鳩我話佢唔過海仲趕我落車,到底發生了什麼事?
我仲要特登搵看更問有冇100蚊紙
最後我仲要上屋企搵100紙
但程車係220幾左右
果陣係凌晨4點半
我都串鳩佢 你做咗成晚280都冇 揸咩的士啊
去機場有細喼 DC9死都要我擺車尾箱 仲收我行李費
原來係慣例嚟
又係時候巡下街做好市民睇吓有冇違例泊車
的士例 500 1000 的確係可以唔找比你
唔係受氣 分享得唔得
長期帶狗覆診 細狗入狗袋 但肯定DC9睇到
咁耐好似淨係試過一次 佢人手打$5落錶收
當然收費都係道理 但其他咁多次都無收
不過唔收嗰啲反而仲想主動俾
有主動俾過都有唔俾 睇當日心情
遇過一個司機都有養狗 佢話見到狗一定車
同埋一定唔收$5 咁樣講完我更加會俾
兜路
幾個細袋都逐件計行李

食屎狗 dc狗 落地獄啦
Chok 到成日想嘔
凌晨旺區基本無可能上到車
有次嬲撚到行左5個地鐵站番屋企

其次係車舊 / 污糟 / 食煙 (我上左車繼續食)
佢唔睇地圖係佢仆街抵死
但係點解會覺得dc9識得晒啲學校名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞