入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
所以講定唔好意思先
我試過搭uber漏左個相機係車
然後佢第二日肯車翻俾我
我比左50蚊利是佢飲茶

今日最讚
有次急事老尖落MK 佢老尾上車話蓋咗旗 明明㗎車仲著緊燈
我揮手截車,
的士準備埋嚟,我叫老婆同小朋友行出嚟準備上車,
條DC9見到有BB車一抽二lun就即刻開行油走咗,
𨳒佢個老母臭化閪。
啱啱考到6號仔
想揸下車過下癮
宜家唔駛揸

試過個阿伯揸揸下英皇道瞓撚著咗
綠燈都唔開車
同個FD屌撚到佢我哋到目的地落車
凌晨截車
DC9:咁近行番去啦
咩app, 可以上車再cut單架咩
50蚊 司機真慘
香港人真係好慘,比錢搭的士都要受氣
我有時會租的士做下pt,開埋門有d客都唔敢上車,要係門口講左目的地問我去唔去先敢坐低,我有時會諗d客受左幾多次氣先會做做
你地咁都唔落車咁沙pork
佢係連等候費個錢都未開始計
But樓上應該係果日Call車個司機
真係唔好意思
揸揸下車唔知佢訓撚著左定冇睇路,直接撞埋天橋個壆到。
好彩最後人冇事,的士佬被告不小心駕駛。
係屋企樓下上車,我講完目的地司機就開車,我個目的地係要轉右,但佢轉左,我問你去緊邊,佢唔出聲,我估佢醒起自己唔記得左本身係接左單等緊客,之後佢突然係個唔知咩位度話你落車,好似恩賜咁話唔收我錢,我話你唔去目的地都算,你宜家搞到我仲遠左,你一係車返我去原位(我諗佢個客應該仲等緊掛),或者車我去最近地鐵站(1分鐘內),但佢唔肯,仲話你要我開車,你就要俾返哂頭先行左既錢,我趕時間唔得閒同佢玩,屌左佢幾句就落左車,諗返應該影哂佢啲野同佢玩過
隻腳傷左用緊拐杖去醫院睇醫生
唔想行太多坐的士
我上車果下已經同佢講隻傷唔方便比多少少時間我上車
之後佢用車門夾鳩我隻腳
屌佢老母
dc9仲敢衝入嚟柒
我屌你老母食屎啦
行到英皇道健康中街
準備上東廊嗰位去中環
落唔到車
屌個阿伯係咪好撚眼瞓呀
瞓覺?專心揸車啦之類
我都唔記得幾多年無叫DC9
想call車我都會default 搵uber
街邊搵的士簡直比錢買難受
笑咗
dc9 真係好恐怖
港島凌晨返九龍
問佢過唔過海
話可以過但唔熟路要我帶
咁我ok既因為個排晚晚開夜都係搭的士
記得邊條路最好行

好啦 出到九龍
我預早兩個街口提佢轉左
佢唔撚聽又直去

OK 咁行另一條路
叫佢直去 佢條撚樣同我轉左喎
吖 屌你老母啦 叫人帶路又唔撚聽人講
之前好多晚其他司機唔熟路 我帶佢行好快到
呢條撚樣最後車到我去仲有十幾分鐘既地方
谷鳩氣自己行埋返去算
佢講得好中
「500蚊?我冇錢找喎,我車你去前面7-11唱啦」
未停車,個標跳左幾下。唱完返黎,個數又唔同左
見過揀客, 成班人係條街好似見工咁比DC9問去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞