入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
老婆大肚 穿左羊水 半夜三更 橫風橫雨 call左架的士 落到去又唔見
臨時截左架又話震比多幾舊 咁比咪比囉 人命關天 點知到上車話我老婆流到成身血 驚整污糟佢架車 就咁關門走撚左去 仲夾撚住我老婆條裙 我老婆比佢拖住行左幾十米 就咁走左
做過pt dc9
試過同一路線行兩條路都俾人屌過

舉個例
將軍澳出旺角東行觀塘繞道
就屌我兜遠路
另一次就落觀塘道
就屌我塞燈位(等咗1分鐘左右)

好啦咁下次唔懶醒
問左先
就屌我唔識路咁都要問
先上水再將軍澳最後赤柱
幾步路
叫佢試下落車行
畀架車我揸
我試過幾次返大西北,報27x,收3xx,跟住我就落車之後喺uber揀司機所選路線欠佳,佢就退返三十幾比我
仆街原來我先係唔識規矩個個
1. 凌晨係醫院坐的士返屋企,去到樓下拎張表出嚟對然後收貴幾十蚊

2. 成鳩日無啦啦round up/ 唔撚找錢

3. 遇到啲白卡司機揸車自言自語
銅鑼灣上車去土瓜環
話紅隧一定塞車 要行東隧 同佢講行紅隧講伊伊哦哦咁
1. 短途帶屋企人去醫院覆診,停車重腳。
2. Bb開刀出世,朝早去醫院專登兜路。
唔係搭得多
一年幾次左右
好彩 一次都冇受過氣
有年大除夕倒數完,同啲frd上山睇日出
喺清水灣道坪石邨路邊的士站上飛鵝山
排第一果架話呢邊線調唔到頭,叫我去對面馬路截
果時入世未深,唔明點解佢會話唔得
但係又記得消防局個位有得u turn
所以R住頭想上排第二嗰架
第二架個司機:點會去唔到!係囉你都識,你同前面果架講啦,佢排第一呀,我唔車得你呀!
見我行返近第一架的士果陣,第一架的士走撚左
咁我諗算啦,坐第二架,橫掂佢好似好傾啲
點知第二架都照走埋

同一個位我見到果兩架兜過返黎一次,都特登唔停的士站
結果第三架黎到,車到我上山我俾多左錢佢
差唔多夠cover佢單程路落山果段

我自己好彩唔算遇到好多閪的士佬
都遇過唔少好事
但係閪起上黎真係閪到癲
坐過有個同我講一係行天橋
一係佢有排兜
事實上都係
禾落車自己行去對面
唔知咁對佢係好定唔好
不過我都prefer 自己過天橋
快過佢兜
香港好多個機場喎老友
唔識都唔出奇
好似係
凌晨行界限街 太子道東最直接下話
帶寵物上車, 有袋入住, 佢見到, 落車時西面問我: 你係咪帶左隻畜生?
我答佢:係有隻兔仔, 你要收錢就收啦.

同老人家一齊截的士 有輪椅 幾架車見到唔停, 專登行遠D 同老人保持距離, 即刻有車.

同朋友上車, 傾計可能大聲左, DC 9 大叫叫我地細聲D, 話影響佢揸車, 佢自己就開大大聲係度聽歌.

同大陸親戚坐車, 佢聽到我地講野, 以為我地係大陸人, 紅磡去深水埗, 佢車我地去加多利山再出旺角, 嬲嬲地叫佢去旺角警署, 佢先認衰話我地坐開幾錢就比幾錢.
咁咪比$100 散紙我
所以做的士司機真慘

就好似美孚去慈雲山
有啲人鍾意行龍翔道,有啲人鍾意長沙灣道去

又或者 港澳碼頭去 鴨島
有啲人鍾意行薄扶林道,有啲鍾意行香港仔隧道

每個客心目中既理想路線都唔同,一行唔啱心目中果條就鬧兜路
所以而家好多司機都會問下客想行邊

又例如大老山同獅隧應該行邊,有時咁啱喺中間位置,司爍都會問想行邊條隧道

又例如機場去大圍美田村,行城隧又得,尖山亦得,都係會問下客想點選擇

結果喺有心人既耳中,呢句專重客人既選擇,就變成司機專登測試乘客識唔識路,見客唔識既話就會專登兜路

所以司機點做都係死
惡性循環,客同司機互相態度變得愈來愈差,搞到而家咁
屌你老母DC9
講到明去太子大南街近雷生春個邊
佢最後去撚咗D2 PLACE個邊嘅大南西街
然後問我啱唔啱
每逢星期五六 諾士佛台/蘭桂坊 夜晚飲完酒
諗住搭的士返屋企
班冚家剷死全家DC9 一撚定揀客
個個冚撚晒支閪旗 屌佢老母臭閪
雖然有一班的士佬好好人

但係就係俾呢班冚家剷死全家短賓周生cancer DC狗 搞軭晒

短途又屌 長途又屌 過海又屌 塞車又屌
不如上車俾錢跟住落車走啦冚家剷

我係針對呢一班DC狗
有一班DC狗都係好好人
比例一定係唔多
一上車已經有煙味,
落車果下 佢架錢7 舊到條安全帶唔識自動縮番好
一關門夾到佢條帶個扣
仲要比佢話"整爛我度門"喇
正一dc9
你咪唔好撚信
呃你做乜9
咁都叫拒載, 痴線
DC9 行左燈位先決模式
只係食南橋口果支燈再上返8號仔係癲
遠左勁多

奧運要食兩支
尖咀三四支
其他CHING 講荔橋點盈輝台走就唔知了
DC9真係無好人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞