入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
會,但都係要開口同個客溝通,但係都要交翻俾個客決定點行
拎個喼仔 擺左入車入面
然後佢加我6蚊 話因為有行李
我指撚住個貼紙 寫明係擺係車尾箱先要加錢
佢就屌我 話我咁都唔俾多幾蚊俾佢
1)港島返九龍,問我點行,地圖又唔識睇,唔撚識路咪撚渣的士啦,喺度扮撚晒嘢,睇地圖又行撚錯,兜嚟兜去跳撚咗好撚多次錶
講真,我識路使鬼搭的士咩?完全唔尊重自己份工。食撚屎啦。

2)年初三諗住搭的士,已經避免喺街邊截的士,費事遇到啲閪司機掃自己興,
最後用dc9 app叫,諗住適用啲科技都係啲文明啲嘅人,條畜生最後10分鐘先到落車明明103,我比110佢找一蚊俾我,屌你老母比帛金我?

3)Uber taxi黎,Uber系統自動派單,冇得揀客,唔接的話會跌rating , 可能佢揀得太多,呢張佢要硬食,懷疑要跑單,上車後目測踩到上14x kmh, 吓吓地板油,驚撚過搭紅Van
屌你老母,問乜撚嘢路啫?
唔識路咪撚渣啦,你以為你私家車司機啊?
你公共交通嚟㗎咋,有冇見過巴士兜路啊?
有次病咗搭的士去診所
得張500蚊,件的士狗話無錢找
我被佢叫去買少少嘢找散佢返去畀佢
嗰時細個唔識走咗去算
的士狗連細路都恰
呃得就呃
問你鐘意行邊條,唔係問你點行去要你教
長闊高加埋過140cm, 唔係擺車尾箱都要加6蚊
正想講而家啲的士司機真係大條道理話自己唔識路,
以前年代冇Smart phones啲司機都會擺本地圖喺隔離,
而家一句「唔識路喎」「揸的士一定要熟哂啲路架」
尊重自己行業嘅專業知識都唔撚識,
你咪唔好撚揸的士囉!冇人攞支槍指住要你做司機架屌!
我以前讀中學都試過 已經唔係跨區
我上晒車講晒去邊佢揸咗幾分鐘問我點行
我個陣中學生又無車牌閪知點行咩
跟住佢成程依依唉唉又俾臉色我睇
我個喼係可以上機個隻喎
佢喼仔好難過140

FYI 登機限制三邊加埋係115cm 好多dc9 都博大霧
2) 因為你call 車所以佢收你$5 我都試過一次
如果真係細過140,畀係人情,唔畀係道理啫
On9 排得耐又點
包生仔咩
火你老味咩大陸仔
你助長佢濫收車資
吾你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞