入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
馬鞍山去大學站,佢同我去石門迴旋處u turn,收多咗十幾蚊 嗰陣十幾歲,仲係學生,唔敢出聲
//4. 凌晨 得五百蚊紙 車程兩舊左右
DC9:「咁大張 冇得找喎 」、「冇PayMe 喎!」//

唔緊要 叫佢車你去差館 我同佢慢慢玩野 佢無得做單姐
接咗單之後放飛機, 打俾司機又無人聽, 唔知佢嚟唔嚟
驚閪咩佢咪試下繼續唔開門下下都問囉,睇佢做得幾多生意,我無蝕底,講真你call uber嘅話,你係贏曬,唔洗預到呢啲on9嘢
行屯公自己袋唔係的士界共識嚟嘅咩
做咩佢咁on9
而家無可能唔係call uber
個dc9開google map行,同一個街口兜兩次搵唔到路。同佢講要點行唔撚聽話個導航叫佢點行就點行…求其係離我目的地10分鐘路程嘅地方放底我,然後同我講封左路你自己行上去最後落車仲要比多50蚊同埋比佢屌兩句我運吉(相比平時比開嘅價錢)嬲撚死我
我油麻地搭到紅磡 比個司機串累人窮
的士站上車 之後拒載
話太近 佢排左半個鐘
我都試過
就係因為咁
先叫你講低 幫襯dc9會受咩氣
唔好off topic
尾數1 毫收多一蚊
0個次我第一野俾唔到反應(因為實在冇遇過咁on9既理由)
仲傻更更同佢講"哦我番長沙灣唔駛轉彎架, 直行得架喇" (識路會明)
係佢繼續響度咿咿吟吟我先意識到佢係想拒載

當日心情好+唔想浪費時間, 淨係掉低左句"你架車轉唔到左你點撚樣jar出來的?"就落左車

因為覺得講出來都冇人信所以好少講
今日先知原來唔係得我一個遇過
true,唔知點輸,遇到啲兜路唔接單嗰類嘢又有得report,有仇報就唔撚係受氣啦
算啦 同弱智講嘢曬氣
有車排好隊呀 想上車問過先啦 加錢/去佢想去嘅地方咪得囉
同一隻dc9
上車係巴士站, 冇問題
落車果時, 司機前面個巴士站落唔該
dc9: 先生你識唔識架,巴士站唔可以落車架
前面2 條街俾你落啦
咁又唔好咁講 錶係最難做手腳
點解抱住BB都有問題
我女人年前幾年生完出院都係就咁答冇問題
飛短程,次撚次都講幾步路路喎~

我夠知你老母幾步路啦,趕時間啊嘛,唔想行啊,得唔撚得啊
Uber taxi同我鬥磨
死都唔肯過黎又唔聽電話 想我取消張單
反正我唔趕時間 然後咪又死死地氣過黎
唔過海 交更好撚認同
唔識路要帶,我前一個燈位比方向佢屌我比得遲
咁我都要散播下啲正能量等大家睇po嗰陣唔洗太谷氣嘅
退而求其次都係call 八折的
接得既都預左呢個價去呢個地方,唔會有說話聽先
屌佢老母, 真係老撚馮咁.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞