入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
我都唔明點解佢會咁多正評
事實上司機有時遇到呢啲客,你果三個選擇都可以俾人鬧

行a又死,行b又唔得
開口問個客想行邊
然後個客一句(你唔知點行學乜人揸的士? 或 就係我唔識路先至搭的士,你仲問乜鳩)
1. 朋友係上水站抝柴腫到豬頭咁,問架的士去北區醫院,唔載,我話比$100佢都唔載,最後扶住佢要單住腳行一段距離去巴士站搭巴士,最後照完X光隻腳係骨裂,DC狗望到佢隻腳腫到咁都唔載,成件事覺得真係唔係人黎。

2. 落大雨上左紅的去10分鐘車程左右既地點,話自己排隊排頭位排左半粒鐘,叫我地搭綠的(果刻附近冇綠的),佢全程唔開車唔郁 後尾排佢後面個架肯載

食屎啦DC9!!!快撚D摺!!!!
觀繞落太子道啦 10個司機9個半都咁行
佢咁都屌兜路既一定程程都屌 事前佢實知你會行觀繞
有心既出將隧就叫定你落觀塘道
佢搏你怕諗住叫你收順啲
你咪撚玩啦長沙灣道太子道全部平路
其實對的士狗嚟講短程係咪唔係錢
咸濕?
你唔明人講咩?
試過假日係東涌想搭離島的士,係街一定截唔到,用apps call 要俾多百幾蚊tips先有dc9接 依啲真係明搶
人地上左車,你唔拒載就開車啦,咁柒多嗲!
你一係車一係唔車,唔車就報狗,係咁。
知唔知有幾多盞燈?
葵涌去大圍, 有城隧唔行, 一下屈上天橋去荔枝角, 話行尖山, 去到荔枝角又話miss左路口入唔到尖山, 話要去龍翔道行獅隧

我同佢講我日日搭都係100蚊左右, 你行咩路我都只會畀100蚊, 佢死死地氣即刻轉上大埔道
屌佢老母,跑步都快過佢
凌晨呀戇鳩, 除咗長沙灣道停幾支耐少少其實就算日頭都唔撚使點停
實際上 就算行龍翔道同啟德隧道 2個都差1km 左右
但行下路就唔洗登到呀媽都唔認得
你咪撚玩啦長沙灣道太子道全部平路
知唔知有幾多盞燈?
凌晨呀戇鳩, 除咗長沙灣道停幾支耐少少其他就算日頭都唔撚使點停
我問緊你有幾多盞燈?
會唔會收平果一個,其實係唔小心遲咗起錶但你冇留意?
唔撚知
咁長沙灣去紅磡要停幾撚盞燈?
未見過有人揸車長沙灣去觀塘會行太子道長沙灣道
個目的地喺邊佢咪要揸邊
唔通叫架的士都要同個司機解釋,要尋求佢理解??
成撚日問我點去?係邊度?
屌!我識使撚搭呀!你唔撚識google map就咪揸車!
我問緊你有幾多盞燈?

凌晨好撚出奇?
不過睇你個柒款都唔撚識架啦
打手,收皮啦
DC9?
觀塘偉業街迴旋處截的士去太古
同我講唔識路, 我話我識帶埋佢去佢都話唔識
之後截左2架都話唔過海

以後無咩都無搭過的士lu
即刻吊到隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞