入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
其實好聲好氣耍冧真係嬲你唔落
就算屌都會細力啲
拖住70歲老豆老母,落大雨Uber 無人接,用飛的app正價call,企係街等左15分鐘,打比佢問大約幾耐,話答唔到,無其他車焗住照上,成程車比佢屌我話問廢話,話我𡃁妹而家教精我,嬲撚到叫佢即停落車
有個的士佬同我講個錶如果無氣黃色索帶或者條索帶斷左好大機會係較錶
我心諗有冇人咁蠢較錶都做好D, 點知真係耐唔耐都見到有的士條索帶係甩皮甩骨
機場返南區
就嚟搭晒全香港啲隧道
急性血癌做完第二次化療home leave嗰陣發燒
call咗白車 但係白車只能去同區醫院 跟開我嗰間係QE
救護員建議不如去翻QE 仲幫我一齊截車 開埋app一齊call
app無車係附近 無冚旗嘅的士係咁過
而經過嘅的土 無一架肯過海 一係話交更
我係路邊坐住輪椅 一路發冷 一路心急
同救護員講不如你帶我去停車場攞車 我自己揸去 佢唔俾
最後坐白車去咗東區醫院 東區醫院無血科 差啲就挨唔過
後尾QE 同東區bargain好之後 先救到我坐 HA巴士過去
自此以後唔會再搭的士
讀書時期要去同區其他學校考mock卷,因為唔識去就朝早7-8點係街求其截的士過去

差唔多到落車果陣我就預備拎錢出黎比,個中年司機就即刻係到鬧,話我唔一早拎定錢出黎,阻住佢我心諗你未停車我點知實際比幾多錢你
dllm見到咁多
而家身體咩情況
記唔記得搭咗邊幾條 隧道費個錶幾錢
住村屋入去條路窄,一路係咁話呢啲鬼地方 大個有車自己出入根本就唔覺得有幾難揸
你老婆同個bb係咪比的士佬害死左
1. 口upup話我搭咁近
2. 佢行錯路仲要屌我唔帶路
3. 機場返屋企 同朋友傾偈,佢知我日本返嚟成程車喺度單單打打
返工趕時間行錯哂 兜咗兩次路 話減返錢
死都唔睇地圖又話識識識 最後我開google 一個個路口同佢講左/右, 到公司仲要死都話自己識路 屌
八定九年前
機場返黎漏低銀包 因為call 車 佢有我電話
上樓十分鐘左右就打黎
話車返比我 但要跟錶收返啲路費
諗住佢咁好人 一二百抵比 同埋隔左一陣 應該唔係好遠

半夜三更 又無cash 提款卡又係佢到
屋企咁岩有三百蚊 諗住夠
到左樓下佢打黎話要三百五 仲貴過我機場返黎 (好似$280 咁上下)
摷埋啲散紙 左夾右夾先夠比

雖然唔算大咬 不過想收幾錢咪幾錢囉 老老實實
又扮晒好人話跟錶比
估佢應該接完單長途 無停錶再走過黎
坐車去中環話巴士線唔停得, 問都無問就入去置地個的士站,話得呢到落得。同佢講咩野都扮聽唔到照排隊
係蘭桂坊帶女走,截車落灣仔百佳

一聽到話去百佳,知我地去扑嘢,即刻開價兩舊

死仆街的士狗
去九如坊開房啦屌你
俾多兩百真係不如去九如坊
得幾個勁有禮貌,但係未試過受氣
試過搭的士去偉景,佢耳殘聽撚左美景,我又第一次自己去唔知佢行錯路,到站發現唔似樣嘅,同佢講佢屌返我轉頭話我做乜唔早講
屌你吖

係蘭桂坊帶女走,去邊都好,個仆街的士狗都會開天殺價
九如坊果間又唔貴,又企理d
試過同班鬼fd搭,話唔識英文拒載
但我明明同廣東話問佢野
無事了 Keep 到0癌細胞 不過要3年唔復發先得
低調咁做黎生過得一日就一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞