入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
諾士佛依家仲有咁多人咩?

完左疫情靜到都冇去
唔貪心全港DC9死全家就夠,Amen
所以見到DC9炒車都唔洗幫佢call白車
等佢自己call
中上環call車入東區醫院
佢喺臨轉入去東區醫院前面個紅綠燈叫我落車自己行入去,之後我拒絕,仲同佢講如果係咁就落返山去警署先死死地氣兜埋入去,仲要一路揸一路話我打壞後生行多幾步路都唔得。

明明嗰條路都一條大直路,落到去的士站又有落客區,然後嗰條500米嘅路佢停咗三次問我呢度落得未。到落車嗰刻,佢仲想唔找啲兩個幾毫子比我就開咗車門叫我落車

真心唔明已經撘晒由西到東,又有高速唔洗過海,仲要唔係交更時間,唔知得罪佢乜嘢
睇晒成個 post, 好多西客
上次睇新聞個柒頭的士聯會主席仲話的士司機係一定好啲因為有嚴密嘅監管同考牌制度

佢老母臭閪,上次人都未上齊就閂門開車走 屋企人隻手仲要俾佢個車門夾住咗

遲咗一兩分鐘落嚟第一句就屌柒話已經起咗錶㗎啦喎,點知你幾時落嚟

死的士狗全部冚家剷來的
我旺角搭翻深水埗,搭開知道係40蚊內,身上得46蚊,佢兜路兜到42蚊個時,我同佢講"我身上得46蚊,你再兜路我都係比得咁多你“
然後佢先唔兜,最後我比40蚊佢算,個尾數唔撚想比佢
100蚊冇得找好似犯法
埋站的士站落車
30蚊的士錢我已經拎定出黎
因為前面兩架的士載咗人開車
佢就越駛越前先停車
咁我無為意個一下已經跳標跳到$32
我就拎我已拎出既$30蚊比前
佢一定我已經即比
下一秒見個標跳到$32
我下一秒就話我有兩蚊
然後佢即刻係我拎兩蚊個刻屌鳩我:下次早啲出聲啦,快啲啦唔好阻住

成件事五秒內拎埋兩蚊比你
都要屌鳩我?
黃秋生
十幾年前,$4x車費俾$100話無得找,話個撚個都俾$100找晒佢啲錢,之後佢車左我去惠康要我買野打散,仲要無停個錶照計我等候時間。
嗰陣細個唔識,係我on9
仲有 留咗部電話係的士
Dc 9 findmyphone 識響都聽唔到?
追蹤到佢到目的地停車 電話就熄機
然後就搵唔番
10年前送屋企人去醫院覆診
行動不便好艱難咁上咗車
條仆街話醫院唔去
逼住落返車截第二架
未試過中伏
屌 我都試過
放工時間排頭三架的士,我話要去何文田
三架都話唔過海喎
我問到第三架,佢話唔過海,最後我: 你最好程程車去鰂魚涌站掉頭 on9
我都試過
今年年頭坐近路程,上車都驚比佢話,打定底講唔好意思。全程唔出聲唔講嘢,地板油踩盡,跟手停,chock住chock住揸。 落車嘔咗
我發現呢個post有某幾隻死全家的士狗
Dc9屌你老母真係罄竹難書
屌你老母DC9死全家 仆街死
第374D章《道路交通(公共服務車輛)規例

45(2) (b)
在的士可供租用或已租用時,為給予乘客找續,須無論何時均攜帶不少於 ——
(i)$10面額鈔票或$2或以上面額硬幣達$90;及
(ii)$1或以下面額硬幣達$10;及 (2023年第34號第52條)

at all times when the taxi is available for hire or is hired, carry, for the purpose of giving change, not less than—
(i)$90 in notes of a denomination of $10 or in coins of a denomination of $2 or more; and
(ii)$10 in coins of a denomination of $1 or less; and (34 of 2023 s. 52)

57 (3)
任何人無合理辯解而違反第37(c)、(e)或(f)、45(2)或49(2)條的任何條文或規定,即屬犯罪,一經定罪,可處5千(第2級罰款)及監禁6個月。

犯法可以報得警

原來374D章好多野睇

的士站插隊上客而前面唔係吉車即屬違法,最高罰5千坐6個月
36 (3) (b)、57 (1)
96.1收97….
人數冇少到但質素就好明顯低左好多

換著疫情前冇可能響all night long見到大媽跳廣場舞
太多 路面衝突又有
最近有單係半夜收工call的士港島返新界
條友唔識路唔緊要 教你姐
教又唔柒聽 開住Google map行錯路
仲係到屌鳩高德同其他都唔好用
望手機覆個msg一望出去發現佢行錯路
屌鳩佢全程車
到屋企樓下果陣我屌撚到佢話收半價就算

中學果陣星期六返去補課
果段時間腳受傷要用拐杖行路
隻的士狗由我上車屌到我落車話咁短途
我默默咁喺車後面搵咗20個1蚊出黎
到俾錢果陣扮跣手將20個一蚊1跌晒喺後座同地氈
之後極速落車行入學校
佢落車諗住追我好大聲喺度屌叫我執返啲錢俾佢
學校保安企咗出嚟屌鳩返個的士佬
話呢度係私人地方,你夠膽入嚟我就即刻報警
聽到佢係咁屌,跟住擰轉面望佢喺度執錢
心都涼晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞