入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
灣仔去旺角都話唔識路
又唔撚睇地圖
一路揸我就一路指佢行
啲路牌寫撚晒啦,我都係叫佢睇路牌
想上車抖下都唔撚得
隻脚永遠踩住個brake去揸,Chok 到想嘔

唔明點解要咁做?
有次星期日下晝Call架DC9由紅磡去機場,冇R 8折俾足,你老味同我行荔橋唔行High Way,一直去到葵涌道貨櫃碼頭我問司機喂我去機場你係咪唸住經荃灣入屯門再坐船過去?佢話咁行都係一樣然後施施然行青衣南橋再係青衣兜兜兜上青嶼。

好喇去到東涌可能比我串完條氣唔順竟然同我講唔識路叫我帶,我話大佬你識唔識字有路牌架DLLM,機場都唔識去做乜撚DC9

冇唸過長途都咁,DC9食屎啦
揸過下替更乜都接
吉車入諾士佛臺上左個客佢好似中獎咁
可能估你係短途幾步路

不過抱住BB 唔想行先截的
部分連登仔:影鳩啲dc9禁區上落客影住駕
另一班連登仔:屌你老母dc9點解禁區唔落得車

屋企83歲老人家中咗Covid,癥狀冇咩,只係間中咳兩聲.... 有戴口罩😷

我call車去睇醫生 成程車都冇野
落車時

個司機收錢時示意我
就咁擺低錢唔好接觸佢
都明 我咪照擺

之後佢聽到老人家咳時講咗句
「哇 屌你老母」
call車,話5分鐘到
等咗10分鐘打俾佢話嚟緊嚟緊
再過5分鐘打俾佢過嚟唔到
實際上 就算行龍翔道同啟德隧道 2個都差1km 左右
但行下路就唔洗登到呀媽都唔認得
到真係冇人停你就會屌:
係巴士站截左半個鐘的士,拎住一袋二袋,十幾架吉車經過都唔撚停,正一dc9

閪客永遠是對的
上車好有禮貌同司機講
司機唔該快小小,有啲趕時間
司機話
要快搭快艇囉 唔好搭的士呀麻
之後互相鬥屌 屌到落車
毫子都找足比我
跟住我掟返個毫子比佢執藥
This true
收皮啦dc9
講起把幾火 屋企村屋有分村頭村尾,兩個位置爭好遠。
落Order講明左村頭等,佢老尾去錯村尾,期間一直保持通話搵緊佢,佢答:
「我都係等你唔到架啦,你call過架啦」

咁我咪即時用app搵過架車,屌佢老尾佢同個同行鬧尻返我,話我玩嘢。大佬!我返工架,唔係同你玩欲佢還迎要哀求你車我架
其實機場去青衣都唔算近啦

都唔知要去到邊佢哋先心足
單黃線泊晒車 咁我咪行前小小截的士 咁啱你雙黃線
然後有架的士停車比我上
上左車第一句話 雙黃線唔比上客喎
我屌你你咁撚驚咁咪撚停車上客囉
拎住兩抽嘢喺長沙灣荔枝角長期截唔到車或者唔去
夏天拎住咁多嘢等架的士都身水身汗
去到個site都冇心機開工

有次係的士站上第一架車,話唔去叫我坐另一架
之後我坐後面個架好人正常
點知落車拒載個架都係咁啱去同一個屋苑
我笑鳩佢「唔係唔嚟嘅咩?」

之後買架錢七自己揸算
我無話佢違法 咁我無錢俾 叫佢車我去差館打散啲錢佢姐
兜路
距載
咸濕
唔過海兜去公主道轉過海的

係,就算你成日返工放工搭都唔會發現到
佢個牌點考的
問我行邊條路
我屌你老母咩依家我揸的士定你揸
https://youtu.be/r6oUy6daM0s?si=57TpvCAVfq6q_FMv

我係唔可以容忍個啲冇職業操守嘅的士司機存在
無錢找呢個情況我都試過,唔使咁大件事去差館
我叫佢去最近7-11去唱,我喺車度等你,最後佢都係有得找

不過我之後真係得500的話,上咗車會預先同佢講得大紙,9成9都無問題㗎啦,有佢會諗辦法㗎啦
呢D真係講起就嬲,屌佢老母
個時又係咁,全家係八號花園趕去那打素,個撚屌拒載
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞