入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
醫院門口啲的士 接屋企人出院都拒載
同車友人講接左支短, 運氣差,全程同友人9up,
有次搭的
落車72.8 左右
司機話齊頭收我70
我見佢咁好人我比夠100 唔洗找
其實你好時我咪好囉

但試過比人兜路 厭近
如果個個dc9都好相處 唔諗縮數
其實冇人會搞尻你
蘭桂坊夠膽收500水去沙田
上次我話要去彌敦道近太子方向,跟住嗰DC9話自己識路跟個Google Maps跟住佢喺信和出邊叫我落車。。跟住我同佢講話唔係呢度喎司機佢死都話喺呢度

跟住我都費事同佢坳我比張相佢睇我話我老公已經到咗完全唔係呢一度你兜返我去太子嗰邊啦
跟住佢係咁喺度話而家你揸車定我揸車呀我梗係識路過你啦 跟住佢勁大聲喺度鬧我 我嗰陣大緊肚我問佢你鬧完未啊咁大聲做乜
跟住佢係咁喺度屌鳩我,我真係勁燥屌返佢,我死都唔落車 我老公一過到嚟佢即刻同我講對唔住係我唔啱話唔收我錢啦最多 佢真係黐撚線,仲要係閂咗車窗 佢又要甩咗兩隻牙有啲老咁,車外邊啲人可能以為我喺度撩事鬥非
一聽到啲的士狗想撩交嗌大大聲屌柒佢就啱㗎啦 一個都唔好放過呢啲人欺善怕惡 惡啲就唔敢出聲
係將軍澳上市區的士,問我係咪出九龍。
我話去番將軍澳區內其他地方,佢話市區的士係出九龍,叫我上後面果架。

我問佢依家你係咪即係揀客?佢爆曬粗咁開走左
1.有次要截車去醫院,迎面見到架的士,我即刻揮手,架車無停並一陣風咁駛走
2.係路口見到2架的士,我跑住揮手上前,2架車嘅司機望左我一眼,好似見鬼咁消失係眼前
3.有個大約80幾歲嘅司機,用個鼻聞住軚盤加風琴腳配上半架車騎住2條線揸車
4.經常唔找錢
5.戰機架駛模式,全程車同唔同機司講飲講食講女
極少搭的士,但都遇過拒載好多次,多到有次截咗車,直接問個司機去唔去xxx,佢反問返我:「做乜咁問嘅?你截咗我,我就要去㗎啦。唉,肯定係啲行家做壞晒規矩

細細個嘅經歷係,同阿媽搭的士塞車,DC9 chok 住chok 住咁揸,我即刻暈車浪,阿媽馬上屌柒佢然後馬上落車唔撚搭
我話去QE,佢一鳩上荔橋去青衣,仲問我行南橋定北橋
仲有,有個外國朋友俾機場DC9呃咗成500蚊(車費應該係270左右
唔過海,或者收來回隧道費
1)架車臭到癲,搭兩三個字車,已經成身煙味,番到屋企仲比老母問係咪食煙
2)拉低車窗問完去邊之後直接走,遇到都唔知幾多次
3) 張櫈爛到D海棉既物體出哂黎,最仆街既係有D強力黑膠紙D膠紙跡痴到我條褲同個袋都係,洗唔甩
4)渣車想CUT線個陣,的士狗篤油兼熄車頭燈博我睇唔到
考車途中返緊市場路面寬闊
後面dc9借線抽上嚟爬頭
我望右鏡又望前hold住行軚定速
好彩無俾呀蛇踩停
發覺dc9好鍾意係咪都串人窮
但明明對錢最執着係佢哋
為幾毫一蚊幾蚊幾十蚊絞盡腦汁大話連編岀賣人格咁零舍一入扮冇錢找扮交更唔做短途又兜路又剩,賺少幾蚊都要俾説話人聽,痴線架
頭D咩 熄燈爭位
成部車唔識行直線,成日左右左右咁chok堂軚盤
博你CUT線撞落佢度啊
cut線炒多數計cut個個,車cam都唔影唔到盲點位
咁將軍澳比綠的做埋囉
佢地又唔肯呀 走去投訴人地
的士成日都博炒
揸開車嘅仲憎dc9
話想俾八達通
佢話我麻9煩 收貴我40
閪腳 跑馬咁
睇嚟係DC9嘅common skill
果日整完電腦所以截的士返屋企
全程快到我差d 成部電腦都飛落地
幾次用力攬實先無事

返到屋企樓下個閘口位
條dc9問:可唔可以比佢上黎先呀?
我先望到窗口位原來有個女仔企向度想上車
但個女仔都同我一樣好驚訝
佢見到車度有人唔敢開門
條dc9又再催我:比佢上埋先啦費是要人向度等啦好唔好呀
跟住直接叫條女開門上車

仆街dc9原來我上車就接左另一單生意,所以飛車咁返到黎
仆街我都係女仔黎,如果個客唔係都係女仔,我點知你地係咪夾埋想打劫定點
果時反應唔到比佢上埋車
但個女仔其實都好驚訝同我一樣估唔到條dc9咁樣接客法
可惜果時反應唔到,無影低佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞