入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
俾uber taxi拒載
到步俾左錢叫佢打張單俾我

屌佢老母一下㩒走左個數

仲同我講:我襟左啦喎

搞到程的士無得claim

以後要單一撚定叫佢打左先俾錢
細個個陣有次同老豆去旅行
咁就搭的士去機場
上車個陣個的士佬就好有禮貌既
因為我老豆有個習慣係搭的士一定要高談闊論
個次既內容佢講啲乜我已經唔記得了
我老豆一路講我就發覺個的士佬開始怪怪地
一開頭係個嘴口upup咁唔知講咩
隨住我老豆愈講愈興起
個的士佬都開始大聲
呢個時候我先聽到佢講緊啲乜
「屌你老母收撚聲啦」
「講撚完未呀」
「嘈嘈嘈」
個口一路細細聲咁重覆呢幾句
唔知我老豆係真係聽唔到定係聽到都繼續講
一路愈講愈大聲,偶爾仲配合埋哈哈大笑
個的士佬既情況係過緊青馬個陣越趨嚴重
開始揸波棍隻手不自然咁郁動
個頭都好似吸完毒既人咁
有時都另一吓震一吓咁
口入面都仲係一路重覆岩岩既說話
而且已經係大聲到正常人都會聽到
呢個時候我已經拉緊我老豆個衫袖叫佢收斂吓
但我老豆都係繼續係到講
個陣真係驚個的士佬發癲揸落橋攬炒
好彩最後都順利到機場
我以為到收錢個陣個的士佬會開我老豆波
但係佢又回復返一開頭既狀況
好有禮貌咁
比500蚊,一路找一路屌,
我話,咁唔滿意可以唔收架,我落車叫實Q唔好開閘,叫差人黎處理好無?
同大肚婆,年尾,截的話去「xxxx」,加$100就去就即踩油
試過賭住馬咁開車 係咁chock紅燈即刻睇馬報 綠燈都唔知 我唯一一次撐佢 希望佢贏唔好輸左攬炒呀屌 事後1823舉報左佢
宜家咁樣我租嚟
星期日揸下車載下人都會畀人屌
希望uber 滴滴可以合法,教訓下dc9
唔找足錢
佢串柒柒一定屌到佢落車
尤其是口嗡嗡果D敢怒不敢言垃圾DC9
最受氣都係半夜截的士上唔到車
見咁多人屌
呢個行業真係
上到的士
見到佢冇的士證
好心提吓佢,叫佢插返落去
佢以為我串佢
佢同我講:我有啊,不過我唔插得唔得呀?
我話得,我懷疑你係賊車,我而家報警

跟住佢死死氣插返
有西客咪有西DC9
佢似真係行錯路
希望你諒解有時啲客一上車講個目的地出黎
真係一下子load唔到條路線出黎 又驚頂住後面咪谷住開車
咁啱又遇到轉左轉右有時真係買大細轉其中1邊先

佢似係見你話佢就踢你落車費事煩
當然我都覺得佢之後處理手法同態度就極之仆街
可能客氣講聲唔好意思打完場你都會收貨
Sor 打漏咗, 我係call Uber taxi
呢個post 唔係屌DC狗咩?
咁就自己醒水拎定散紙 一係就上車前問定 好合理下話
今朝真事
有個鬼佬落雨想截的士
司機明明著燈但見到係鬼佬就拒載
有一次同老豆 去醫院覆診 我喺前面截咗架的士 等老豆慢慢行過嚟 嗰dc9 自己閂咗架車門跟住走咗去
大學站紅的全部話只去九龍
唔算受氣,不過好撚on9
的士佬話急尿,車左我上去和合石,佢去廁所 我就一個係車

個陣係凌晨4 點幾
成撚日拒載 尤其過海
呢樣唔知係咪我冇常識

好幾次喺港島想過海 同一條街有兩條的士隊
前面嗰條冚晒旗 後面隊就正常
咁我就去後面嗰條隊搭
但搭過幾次都話唔過海 仲要態度好閪
後尾有次 個司機解釋話後面條隊唔過海
前面冚咗旗先係過海 行規嚟
屌 普通市民撚知你行規咩
你落咗旗我以為係有人call咗車咋

另外一次半夜觀塘返屯門
遇着個呀伯揸得慢過P牌 Cut線又唔望車
上到公路先發現車頭冇的士證
結果仲耐過搭通宵巴
呢個好笑
風琴腳全部自炒死+即刻比錢落車唔撚搭
去xx, 有地鐵到架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞