入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
有次ot 到凌晨咪call的 因為屋企唔遠最後搭左50幾啫 dc9話咁近就咪call車啦
心諗咁你又接單 接單個陣知去邊㗎
1. 有次喺街到好唔舒服,頭暈加手軟腳軟,喺商場入面啲的士站到等的士。因為果陣又岩岩掛8號波,唔少人等緊車但好少車,終於都比我等到的士。
點知一開門就有一對狗男女衝左上車話趕時間,然後個的士佬就完全冇理,直接比油駛走。

2. 有次同公司同事搭的士,車程大概40-50蚊左右,咁我比一百蚊紙司機,佢二話不說,拎住張一百蚊紙大大力拍落車頭到(車窗下面)。屌你50蚊車程比一百蚊你找都要發脾氣。
的士站上車,短途黎嘅
然後佢同我講佢排左九個字
叫我去搭隊尾嗰架
round up 果時唔搬條例出嚟DC9
司機兜路搞到車費貴左50%啱啱好唔夠錢俾
嗌咗屋企人攞落嚟樓下俾錢 車到咗見屋企人喺100m遠左右(司機都知) 咪開車門諗住嗌屋企人過嚟俾錢 司機即刻勁大聲喝我:做咩呀你!你唔好落車呀你!你打電話叫佢過嚟咪得囉!你唔走得架!你俾錢呀你!
我明你驚嘅位 但唔洗惡成咁呀嘛
中學去完旅行搭的士返屋企,俾五百蚊紙個dc9找,點知俾佢好惡咁鬧大紙無得找,問我有無一百,我話無,佢最後都找到俾我,但就一路找一路屌9我話邊有人用五百大紙,之後我落車仲要撞到個頭(雖然依個唔關佢事)但我落車俾佢鬧又撞到頭,返到去勁委屈,係到喊。

個時細個唔夠膽同佢嘈,但我真係想講你班dc9有今日唔係無原因!屌你老味,當日嘅死dc9,大紙又唔收,近又嫌三嫌四,食屎啦
十號風球打完牌搵的士聯和墟出粉嶺火車站
開價$80,最後同個呀嬸一齊上車,最後我哋每人$40俾佢
佢屌9我哋係每人$80,即刻屌返佢無講係人頭計,唔收跟返錶價
真係又要無腦又要貪
n年前讀書嗰陣返pt幫人補習
第一日去唔多識路
搭的士
個的士佬唔識又唔撚講
斷鳩估
揸撚咗我去唔知邊鳩到

人地個屋苑喺山腰
佢就咁放我喺山腳求其一到
話 你問下人啦 係呢到附近
我落咗車至發現完全唔撚啱
搞到我又要截多架的士

dc9真係抵死
第一個:濫收車資,兜路。
第二個:拒載,冇禮貌,揀客。
第三個:強姦。
第四個:車我去公主道坐過海車。
話我戇鳩 點解唔去對面線截
呢邊要兜大個圈

實際其實唔洗 佢真係戇撚鳩
的士判官隨時誕生
勸你地醒醒定定 或者首先加返個膠板隔住自己小心個後尾枕
而家dc9問個客想點行
啲客就話你問咁多係咪想兜路
或者屌柒個dc9乜你揸的士唔識路㗎咩?
成日話自己落車行幾步 放低你老遠
落標8x 蚊 畀咗張一百蚊紙等佢找錢
點知佢唔找不單止同我講快啲落車唔好嘥佢時間接下單
到我話報警就死死地氣找錢 問我差十幾蚊係咪要玩嘢
找錢找漏$100
搵佢嘅時候已經開走咗
聽親人 路試肥 至少三分一有dc9 玩嘢
不過都好事黎 比你知道香港dc9揸車有幾西 先比個牌你
第三個係咩事
點解冇人講吓 遇過好DC9嘅經歷
轉唔到左 OK 呀,幫佢報警話有架危險車輛係馬路
有次凌晨2,3點到喺跑馬地銀行atm隔離自己叫咗車走。等車嘅時候,咁啱有架的士車個飲醉咗嘅鬼佬落車。我諗個鬼佬冇現金所以去咗隔離atm撳錢,望住佢撳咗幾張500蚊。然後見到個鬼佬明顯唔知道要畀幾多,醉住又語言不通咁同個的士司機傾要畀幾多,最後見住的士佬拎咗佢張500蚊,仲大大聲望住我話個個鬼佬畀貼士佢。而家諗返都有啲後悔當時冇阻止佢。
你明知自己得500
上車前你唔識問定司機有冇得找
老馮有錢找比你
個個搭車都比500蚊邊度黎咁多錢找
你要電子支付咪call車囉
又要係街截又要冇cash
咁都可以賴dc9
同d大陸人落黎鬧d小店唔收支付寶有咩分別
你咪就係最撚閪果個囉
1.的士站上車,我拎住成手嘢,排第二
我已經預到個格位係佢正常停我就啱啱好喺後座上到車,前一架車已經走咗,條濕鳩的士狗死都唔肯停前啲,係要啱啱個前轆去到我附近就停,要我行幾步

2.入大西北,一嚟就喺度吠話遠、新界唔熟唔識去,我話咁我去警署啦,佢突然間又識路入大西北,不過chok過西,我話好暈好想嘔,佢手車又突然正常返

的士狗同班車主都正一冚家剷嚟
因為乏善可陳
1試過係屋企call 車一早問定佢幾多分鐘先到諗住等到差唔多先落去,咁佢就答6定唔知7分鐘會到。跟住過咗1分鐘後佢到咗,就打過嚟話到咗,咁我咪話宜家落嚟。點知條仆街每隔一分鐘打一次過嚟問我到邊。打咗兩三次之後仲要取消埋張單。搞到我要on99咁企係條街call 過

2十幾年前坐車,何文田去黃大仙兜撚咗我150(平時我搭開70-80)
彩虹截的士上飛鵝山閪鳩我面
然後勁大聲 唉~
Dc9 冇一個無辜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞