入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
聖保祿過海,非繁忙,四架都唔過。dc9正pk
你條柒頭,我問你又問返我,唔知就答唔識啦
我答你起碼多十幾支燈
試過諾士佛臺截左好耐先有架停低
上車問司機點解頭先你啲行家幾架冇冚旗嘅都硬係直行直過唔停車
個司機答 :係咁架 呢條街 個個驚車到醉貓吖嘛⋯⋯
觀塘工廠區冇過海的士站, 試過幾次都唔過海以後係個度剩係call uber
咪答撚咗你唔知囉傻閪

多十幾枝又點撚樣, 而家搭的士計燈數量跳錶?
咁長沙灣去紅磡要停幾撚盞燈呀懵撚?
有晚搞完event後拎住成堆嘢
漢口道上車去油麻地舊狗屋, 兜撚到去窩打老道先返轉頭
M記前面有
二來個個接order/uber
不過呢樣就吹唔撚脹佢哋
相信處理手法有好多
誤會係你地自己造成
我0損失
你條柒頭,搭的士當遊車河?又要快,又要短,坐直升機啦
無啦啦講紅磡做乜? 以你咁on9, 去紅磡係咪一定行彌敦道?
不過睇你咁柒,應該都冇車扮識野
HKTAXI叫車,DC9同我講,你下次唔好用信用卡,我地一個星期後先收到錢etc...由上車吟到落車
我心諗,明明係你地個APP叫我用信用卡找數賺分,你唔想收卡咪唔好上APP台接客囉
屌你老母你瞓撚醒未呀第一個回文咪話兜撚咗紅磡再入機隧囉
乜撚嘢無啦啦講紅磡

又要快又要短有咩問題? 凌晨好難做到?
定係你媽咪唔比你出夜街 唔知夜晚少車條街係點?

我問你囉長沙灣去紅磡行荔橋或者公主道好,有幾撚多支燈呀?
牛頭角定興業街? 我上網搵過都搵唔到
唔撚識過海咪撚揸紅的啦
我要搭的士仲要我搵過海停士站
行得過去我搭左地鐵啦
喺街隨手截,咁啱係大車
佢一開門我見到有2隻曱甴係地氈行緊
同司機講,個司機一手拎起張地氈向我哋方向fing
創世之紀附近嗰間
以前個站係M記向觀塘方向行, 而家搬咗向牛頭角方向,過埋燈位前面
以你咁on9, 我會答你行彌敦道
就算有GOOGLE MAP又點,試過一次上車,講完目的地,個司機開導航,咁我都無為意。
但仆街,去到最後一個路口位,明明應該直去就到落車位(正常的司機都識得直去),條on9仔轉左去另一個街口。我話直去喎,條撚屌話吓?導航話呢個街口入去喎。 我話呢個位去停車場喎,兩邊嚟喎~ 條撚屌就阿叻上身,我唔知,我唔理,導航話咁行就咁行。
最後比平時多20蚊,仲要用多幾分鍾行返轉頭。
屌,搭得的士就係想點對點,唔想行者,你咁樣玩我,真係谷鬼氣。

之後又有一次,一上車,我講完目的地,佢就問,邊個目,邊個的,邊個地。 我心就知仆街,又中伏。
今次我醒,我望實個導航,果然又喺想車我去停車場,我直刻話直行,個司機呆左一呆,應該唔跟導航,唔識揸車,然後要教埋佢點行先落到車。真喺...

搭的士就係輕鬆d,都要咁緊張,真喺嘔血
好耐冇係街截車 通常都係call taxi/ Uber
係街嗰d好撚煩 有時見到你都唔停 短途搭地鐵/巴士算
九唔撚柒答八
我最初都好似你同樓上位師兄咁諗

直到有一次我同個飲大左既fd響諾士佛臺走
落到去見十幾部車冚哂旗
我響度呻"屌又係咁撚樣"
個fd聽到我呻, 竟然走去拍D的士車窗問佢地想去邊
問左三四架, 而D司機又真係答佢"荃灣""沙田""屯門"...

自此我就知根本班仆街係響度釣泥鯭
睇你葵涌邊度啦
我多數都行尖山 因為要兜個圈先行得翻城隧
同埋城隧有時塞翻轉頭
重有一單
我揸緊車山路落斜,印住brake正常行50。長拐左彎,雙線雙程中間係雙白線。突然見到架的士上斜爬架泥頭車頭,cut咗雙白線行緊我落緊條線。我怒dup。好彩我反應快最後冇同架的士迎頭相撞。

上斜睇唔清前面都cut雙白線,dc9害死人。
Thanks 但我行過去都要7-8分鐘 如果個度仲遠過我行去地鐵站
二手煙味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞