入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
1. 唔過海 交更 我諗成世人 有過百次

2. 街邊截車 DC9凸個頭出黎問:「去邊?」
「xxx」講都唔講 踩行油走咗去

3. 舊時菲傭姐姐+我10歲,截的士
凸個頭出黎問:「交更時間好難截,你加幾多錢?」

4. 凌晨 得五百蚊紙 車程兩舊左右
DC9:「咁大張 冇得找喎 」、「冇PayMe 喎!」

5. 到有Uber taxi ,上客個gps差一個街口
上車串足你半程車

都未計 平日揸車啲閪嘢

唔想DC9 扮乘客講句 公道說話
幫幫手 留低關於DC9既難忘經歷
搭短途比佢的士台D dc9串" 呢D咁cheap既旗, 等我黎做"
我話去青衣地鐵站,佢話直接去你既目的地啦,又要轉車又剩咁,一係咁窮就唔好坐的士啦,但嗰陣我住盈翠
最憎佢哋啲風琴腳,CHOK過林峰。
CALL UBER的士入大西北,上車講明行屯公唔行大欖
個DC9死都唔肯,話行屯公遠左但係UBER條數唔會比番佢
重係個迴旋處到兜左幾個圈焗我應承行大欖
落行寫幾左幾個MAIL加埋個MAP既路線記錄SD上UBER屌臭佢
最後UBER比番差價我
結果我個程係比左正常行屯公應該收既錢,但個DC9就要比大欖既收費
係街邊截的士
我抱住初生BB
好多 空的 唔停, 我無野好講, 人地可能睇唔到
好死唔死, 有人係我個位落車
我上前等上個客落車我上的士
可惜既係的士見到我, 兩眼對望, 開走左
即刻呆左
死人的士狗
成日遇到爛咗嘅座位,坐得好唔舒服
1. 近十年冇一次星期五/六晚響諾士佛臺截到的士, 全部冚旗

2. 響雅蘭上車番長沙灣, 俾個的士婆叫我落車, 個理由係"佢架車轉唔到左" (我心諗你拒載都唔好用個咁on9既理由)
個個星期六晚諾士佛臺排曬隊 9up?
轉唔到左呢個藉口
好似遇過十次八次
咪排撚哂隊冚旗囉dllm
仲要好似黃秋生咁問佢去邊, 同佢想去個位一樣先可以上車
有日非繁忙時間趕返工app call的士+$5諗住快啲有車
上車俾司機串貼士俾得少出手咁低
行錯路大腳brake,之後同我講佢發緊燒所以溫溫鄧鄧
然後再飛住咁車我返去,叫佢揸慢d 仲屌我
之後我就唔會再搭dc
DC9揸九龍的, 我已經講埋邊區, 講埋學校名
佢唔識又唔肯查地圖, 喺到屌9我話的士司機都唔係識晒港九十八區
OK我幫佢查埋, 講街道名畀佢, 又話唔識仲要發我脾氣
咁佢到底識啲咩
話去入氣
坐短途成撚日遇到
出聲屌佢就依樣果樣
手車咁撚差就轉行啦
上個星期先飲完直接上車 天文台度啲車排撚到
以前未有Google map/smart phone
識每區大路 地標係基本啦
出黎搵食 路都要人教
所以之前有另一個post話的士司機認路一定叻過uber我真係笑而不語
一上車講完去邊之後,10個有9個 DC9就會問你行邊條路
事實上佢地最清楚邊條路最近最快,但係要問你,博你講是但,一講完是但就行最遠果條,正仆街黎
中線cut快線 唔控燈 好心提佢 同我講話 揸左十幾廿年車都係咁樣 叫我定d 我屌你老母 DC9 有大有細係部車到
上次係摩天輪做完野拿住d架生返銅鑼灣,架的士話去銅鑼灣!我話岩呀我去銅鑼灣,講完地址又比油走 屌佢老母
所以我通常唔會講是但, 會講"快就得架喇"
其實唔明 真係會計多啲?
上次試過比平時平1-2蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞