入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
較錶都講得出
咁真係你ON9, 搭的士都係要快, 你行條兜路
大西北真係多窮西, 要平搭巴士呀嘛
DC9連皇后大道中都唔識去
喺柯士甸/佐敦嗰頭街邊截車上京士柏
比隻DC狗由上車唼到落車,我話要上山佢停喺山腳唔撚肯上去,話到咗,屌佢老味
有時間實瀨死唔落車,報狗同佢慢慢磨蝕死佢
用app call taxi
一上車就cancel張單 特登兜遠路(唔跟app本身定比佢條路 都唔係正常會行嘅路)
最尾收貴過call車show個價
叫佢找返1蚊
佢鬧鳩我做乞衣
過海的士,扮晒嘢收兩次隧道費,仲要惡過狗
第一個連登未睇先like嘅post
找三蚊比晒1毫2毫
個朝未訓醒 如果唔喺掉返比佢做帛金
我想講落客唔一定要比你上
急尿, 接咗ORDER, 交更咁點
利申成日落客比人衝上車勁黑人憎
有啲撚樣上咗車就唔落車
乜都話你拒載, 痴撚線
dc9發現
我荃灣去奧海城
我上車都問佢識唔識
佢話識
點撚知上左高速公路話唔識

我帶佢行連翔道 叫佢追尖沙咀牌
佢死都話長沙灣牌先岩
我話唔係

點知一落到去就深水埗 屌佢老母
仲想大我 話揸緊車唔比我落車

最後仲要深水埗搵車番去

投訴左運輸署話轉交個案比警署都無用
兩次人生大獲野都係交更時間, 你話係整定都可能係
第一次屋企人法庭保釋金, 另一次係屋企人最後一面
足足截左半個幾鍾都冇dc9肯車, 最尾自己行路去

雖然事隔好多年, 但眼見屋企人喊晒口差d跪響度求人車都冇一隻dc9肯做, 足以令我記一世
我公司俾我claim Uber
1. 係市中心上車,要入一個比較偏僻嘅位置,行咗4份1路程,佢叫我地落車,唔收錢,要我地搭另一部,點撚知落車果個位好難截另一部的士

2. 青衣東北公園上的士,話要去青衣城,佢對住walkie喪屌老母,趕時間費事同佢嘈

3. 手抱嬰兒坐長途,一路揸一路打機,吐露港開到140,好彩仲有命係到留言

4. 我揸26佢地班仆街成日恰鳩我,同線超車,轉線唔打燈一嘢冚埋嚟,一見你打燈就篤油呢啲唔洗講啦!
你老友之後係咪做好多犯法嘢 仲要畀dc 9 圍打
自己追po啦
大把人講過俾人較錶收多左錢
行高速,miss咗出口無出,入R波返返後咗出過

無屌個司機,淨係捉穩架車,想快啲落車
同megabox轉上16樓差唔多
dc9 係好
我好記得 讀書時 我師姐病重
去到柴灣地鐵站 係的士站搭去東區醫院 第一架上到去話唔做 我無時間同佢玩 馬上轉第二架 第二司機聽到都唔想車 我講咗句我真係趕時間 佢便開車

之後學識了 急嘅話 唔好諗住搭的士

社會需要的士 但絕對唔係需要呢班仆街的士司機
班dc9 恃住大部分乘客都係趕時間唔會得閒玩野就玩返d 乘客轉頭
考試 & 監管 is a joke
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞