入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
好記得成廿幾年前我仲好細個,嗰陣我病到死吓死吓老母截的士帶我去醫院,但車程應該唔夠跳標,好印象深刻老母叫唔好出聲,話驚個司機厭近得濟唔車我哋

所以DC9 拒載呢個根深蒂固嘅形象就係由老母嗰代傳落嚟,唔係近年嘅事
車隻貓去睇VET

講錯左大南街做大南西街
行到咁上下同佢講返
係度EE哦哦,自己講粗口先又話條路唔同又剩
忍左幾分鐘,原來佢自己唔撚熟路

我就唔忍指撚住佢來屌,仲好意思話我做乜講粗口
屌佢老尾你講得人地就唔講得?十足十傳統藍屍咁
佢一開聲就屌,屌到佢唔出聲都去唔到目的地要我行幾步
臨走屌埋佢只係識收錢唔撚識路就唔好咁多野講
平時落樓下飛的去第個區一定係u turn 出返大路,點知有次個dc9直行,問問佢做咩直行佢9up話唔俾up turn,駁佢一句話平時個個都u,佢開始發爛渣,最後屌左佢一句而家唔係想話你兜路,好奇點解咁行姐,專心揸返車
係巴士站上車,差唔多到叫前面巴士站落
佢老母同我講巴士站唔停得要罰錢,要下條街落
即場吊柒佢
邊個位置先

有可能好似呢個case咁
https://youtu.be/omthT6QBWMk
癡線
唔會學樓上啲人咁自爆自己咩屋苑啦
總之個個位無唔俾u turn嘅牌,其實係兩個屋苑對住咁嘅
平時係的士私家車都一手抽過對面
我試過帶貓直頭唔撚車我 谷鳩氣
咁地綫有冇轉右圖案?
可能經驗唔夠囉 唔熟你個度 靠導航直行
因為導航唔識教人u turn架
同埋真心好多的士佬都好燥 就算自己錯都係頂到恆先
其實講聲sorry就解決好多問題
平時調得係因為之前未改
而家改咗

都仲有車調頭就係偷雞

冇右轉箭咀
冇禁u牌一樣唔u得

之前呢條片世界大戰過

真相已經辯明咗
佢哋仲可以做邊行
痴撚線
多到碌極都碌唔完
會唔會開到2
俾散銀佢番俾我
拖住箱貨,截的士,望我一眼, 比油走
係啲兩得屋苑對住嘅雙線雙程小路仔嚟架
咩告示牌都無,地下又無箭嘴
明明直路行5分鐘到目的地,話自己唔識路,但識兜多一個大圈(利申市區路)
扮唔小心行西隧,仲要收兩程隧道費

係我廢
遇過個司機後生30上下識用廣東話問去邊,條友開住普通話節目開到勁大聲,好似地鐵啲廢老開啲大聲普通話片咁,我話師傅唔該可唔可以細聲少少佢扮聽唔到,我問咗三次爭在未一腳伸埋佢張凳後面,最後因為係朝早搭返公司我唔想遲太多嘈起嚟我唔着數,結果全程車聽住100% volume普通話片

試過唔想行截短程車大約$30-40,上咗車講咗去邊條友就話唔好意思我以為你係call咗車,咁我自然係落返車,點知一落車佢即刻掛冚旗牌踩油走咗去

又試過短程車條友態度勁臭串一路揸一路話唔識行,我同佢講前邊燈位轉右佢夠薑入條只可轉左線,我大聲同佢講轉右跟住佢轉返右線一路揸一路細細聲口噏噏唔知噏乜L嘢

又有次朝早call車個司機接咗單打電話嚟,我講完地址同佢講師傅麻煩快少少我企喺度等,條友即刻發癲唔知講乜L嘢可以點快你仲係唔係要車要車就係要等,我即刻cut咗佢線blacklist埋,之後有次朝早call車又遇到呢條友個電話number冇聽到就cut咗佢線

仲有試過凌晨車兩三點香港紅隧過九龍,架車係隧道搖黎搖去我望倒後鏡發現個司機合埋眼嚟揸,右邊車轆係咁刮‎個隧道石壆,我嚇到仆街即刻同個司機鳩噏吹水等佢唔好瞓着,不過呢個師傅唔算仆街只係要養家連踩兩更想搵多啲都係辛苦錢

基本上的士佬唔係全部都係仆街不過一個月通常會遇到起碼一兩個非常仆街嘅
又一條傻鳩
問完去邊 跟住話交更唔接人
咁你問咩撚野 擺明揀客 死dc9
斷骨要坐幾個月輪椅
可以摺輪椅+起身行
但係街絕對唔會截到的士
今日同屋企人睇醫生,要搭的士
返工時間難有的士我理解
但好多都係暫停載客,有個問完我去邊話唔順路
的士會唔順路架
等左15分鐘都冇車
我嬲嬲地download uber call車等2分鐘就到
屋企人要坐輪椅
司機都幫手搬野
的士司機睬你都傻啦
而家明白哂點解D人call uber
落大雨截車 一鳩剷埋水氹濺撚到成身濕鳩晒
趕時間當我唔好彩照上車 用紙巾抹吓算
抹咗幾張用完嘅紙巾擺一擺喺凳 諗住落車掉
佢老母叫我唔好咁無公德心整污糟佢㗎車
即刻嬲撚到我一嘢掉晒啲紙巾去車頭
大大聲屌柒佢 整撚濕我仲好意思屌鳩我?
條撚樣先死死道歉
賤種DC9唔屌唔撚鬆化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞