入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
Dc9唔死都無撚用
我屌你老母呀有人唔做做狗
九龍灣上車趕住去醫院見親人
之後低頭同屋企人wts
過咗一陣望一望到邊
屌佢入咗工業區仲要兜去一個掘頭路U turn
我話司機我趕住去醫院喎
佢即刻勁慌張兜返出去
死DC9未見過人咁黑心
3部電話夾喺車頭,
1部開緊call車app,1部睇緊賽馬直播,仲有1部就睇落似係馬評定唔知咩貼士app

周不時掛住睇馬,視線完全離開路面

跟住call車app部電話仲要攞嚟覆whatsapp,係真係用隻手攞,得返單手

好彩我短途,15分鐘就落車。
真係DKLM
凌晨收工call車走 仲要聽條仆街同人吹緊水話
無計啦得兩個地方 一係去a一係去b (a係我屋企個區)

屌你老母咁唔順氣咪唔好撚接call
我次次搭都cap 定圖先,show 到落單價錢同路線就夠之後appeal 用

uber 有時call 嗰陣一個價,落車又一個價
但係多左個價錢唔係等車

冇過隧道個dc9 篤個隧道費入去
有過隧道個dc9 篤多次隧道費
ICC入香港仔,app 寫西隧佢自己走去行紅隧行經香港仔隧道,慢得黎仲要兜我路,最後貴左五十幾蚊

十次有價錢問題八次都係uber taxi,好彩次次appeal 都成功,班撚樣偷雞唔到蝕渣米
唔明班dc9 接uber照樣搵野玩係咪當班客白痴
Ching你係唔係掉轉咗?
錶40.2 你俾36.2 的士司機點樣找負4蚊俾你
旗都未起返點擺個牌
一陣一起旗1秒截車/上車又話拒載
屌你老母你係咪讀寫障礙嚟㗎?文盲就收埋返屋企啦屌你老母學咩人上連登啊?人哋講得咁清楚你仲話唔撚明你識唔識文字㗎?屌你老母仲喺度屌返人轉頭你咪戇撚鳩鳩㗎屌屌你老母冚家剷。
未落客點冚牌呀師傅,唔好係又屌唔係又屌啦,明明接咗order,咁我比你上咗之後比我cancel咗個客咪又係屌鳩我放飛機?唔好咁自私啦
老婆就生,落樓截的士去醫院但被拒載,最後仲要關門夾實我老婆條裙,最後老婆.....
同你差唔多,比咗毫子佢想找齊頭10蚊
但DC9特登再將嗰10蚊唱到勁散$0.5 $1咁找番比我
平時就話冇毫子找,1毫當1蚊咁收錢
依啲情況就有毫子比你
仲串撚到話冇10蚊,但眼望就見到有10蚊紙
過隧道自己無㩒錶
跟住屌鳩我比少錢
你錶寫幾多咪比幾多囉on9
最後燥底屌撚翻佢轉頭
錶都唔撚識㩒揸揸咩撚嘢的士
由荃灣去汀九
個的士佬話自己識路,唔肯聽我帶路
一路剷咗入屯門
最後先嗌報警先死死定氣收返正常價
凌晨用飛的app call左架DC
佢自己超速之後比警察road block 截住
條DC9俾人抄左牌之後係咁鬧 9 我
話係我累到佢俾人抄牌
果時拎野上車,短程的,車到一半佢發神經話要收我行李費,佢仲想中途叫我落車,到目的地我屌9佢,大大力關佢車門
咁臭串
有一次大學時失戀 飲到半醉 半醉半醒 找錢時dc9唔開燈
佢走左之後發覺找小50蚊

如果國泰嗰種手提行李既size 而後座又放到既話一定唔洗俾
56x36x23,總和先得嗰115cm

的士要超過140cm 或放左入車尾箱要先至要加錢

我成日自己一個落機坐的士,次次都叫我放個手提行李喼入車尾箱,之後有次屎忽痕去查先知原來依個size 放後座係唔洗收錢

有次我堅持放後座地下,埋單嗰陣計我行李錢
我話我岩岩落機,手提行李喼黎所以好肯定唔過140cm
你唔信自己拎把尺黎度,大家都冇尺既話一係報警,成晚大把時間同你為嗰6蚊去玩
講到玩成晚又報警佢先死死地氣唔收,仲要攞個尾彩話我冇錢學乜人坐的士
屌一支機場旗都三百蚊,想平我一早坐機鐵再轉的士百五蚊都唔洗,屌客都唔用下個腦

行李先收得嗰6蚊咁都想搏懵,貪錢都用下個腦,為左貪嗰少少做臭個朵,dc9 真係低鳩能

大家真係唔洗驚蝕左個時間俾佢,見疑即報
dc9 個撚個都鱷魚頭老襯底,知道自己理虧贏面又唔大,做少一兩個鐘同埋蝕車租,通常俾大兩句就收皮
大肚婆唔舒服上左車座低埋, 話過海(返屋企),話唔過海,照趕大肚婆落車
個女9 個月大時坐的士返娘家,正常15分鐘路程先到
安全帶都未扣,開到超高速,踩行油衝黃燈,
又掟灣咁 5分鐘到左

嚇到有一排寧願早d 出門口搭巴士都唔坐的士
dc9冇學識都預撚左,連基本18區都唔識,正宗賤狗
成日比佢地硬cut線唔打燈收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞