入嚟講低你受過DC9既氣

944 回覆
2002 Like 18 Dislike
咁都難明?唔識google map㗎?
做完手術出院,傷口仲痛緊
喺醫院的士站上左架的士
知道要過海就話唔去
搞到又要頂住傷口痛落車
屌佢老母的士狗
講是旦的士狗就可以兜路?
的士狗本意係試你熟唔熟路
知你唔熟就兜你路都冇問題?
你唔熟路佢兜咗你都唔知啦
有時坐開熟路嘅班狗問嗰幾個option擺明係亂嚟另外個兩條完全冇著數嘅
咁都冇問題?
要嗰客熟路去防的士狗兜路己經證明的士狗幾撚仆街
你老味咁都幫的士狗
咩講啲唔講啲 佢咪講左佢要去青衣站
然後個司機仲on99串佢
以為佢要去青衣站到再轉鐵去其他地方
關個司機撚事咩 問咁多.. 青衣站就青衣站啦
1)中環上山頂,行左幾步話唔識路叫我落車

2)元朗call車返美孚,話5分鐘,十分鐘都未到,截左第二架車上埋車隔多五分鐘打黎問我喺邊,我話等你咁耐都未到廿分鐘都黎,佢轉頭用我電話去其他的士落call 條賤種個電話我仲mark住
如果你當返office 工,有三個方案都可以做到,你都會問上司拎approval ,問佢簡邊個方案啦,唔通你自把自為做決定咩
咁好明顯唔關去邊度事
係驚你朋友嘔到佢一車都係
咁我求方便又唔係求受氣 又唔駛同其他路人競爭 企禁區

正價定八折個啲 多數正常好多冇話八折就寸啲
早兩日搭的士
個DC9開住部電話大大聲同個行家傾計

冇坐女子而寸
漏左個銀包,落車即刻打返比佢,條友話搵唔到,自此埋下我對DC狗嘅怨恨
目的地好近但要上斜路 唔想行所以街邊截車
全程車佢口upup: 好近 行前少少就係
不停loop同一句
你收$ 我俾$ 你理撚得我近唔近

最撚戇鳩係 佢最後兜嚟兜去都去唔到嗰棟大廈
你老味dc9真係狗嚟
關於第1點 我聽過話未食lunch 唔過海 食lunch 同過海有咩關係
從來冇四捨五入依回事
全部收多錢
近得滯 唔撚願去 我心諗 下下比你長途?你食撚屎啦 的士狗
條dc9自己話睇錯路口
兜多咗$20路
點知落車淨係收少$4
uber個app有紀錄低行車路線的
呢個post好多閪客蒲哂頭
我成日搭50蚊兩站仲要多燈位
應該唔多受歡迎
但係又未試過有司機畀說話我聽
可能因為我比較有禮貌唔該前唔該後
法律係最低嘅底線
唔犯法唔等如唔閪
間餐廳煮野食難食店員閪座位坐得唔舒服都冇犯法
又唔屌得?
餐廳閪都有得認
的士狗冇得認
而家度度都電子消費你死都要cash only又唔找錢
坐二三有都可以話五百唔找得
正常人都未必有好多散紙喺身啦
有幾可用cash平時
其他鋪頭消費未試過500唔找
有次我九龍塘上車入馬鞍山
隻dc9夠膽死話唔識路
明明路口轉左就已經入窩打老道直上獅子山
唔通同你遊車河行大埔道咩
仲有個
上車俾齊大廈名 街號街名
話唔識行 叫我俾地址 再例牌講句揸的士唔係邊度都識行
嗰下真係咁都唔叫地址仲可以俾咩你
考車 有dc9直cut埋黎搞到我fail咗
凌晨落雨拖住個喼係街返屋企,冇DC9停。
叫個FD 拎住個喼企開啲 我先截到
開完佢道門先再叫個FD 行過嚟
試過講是但都畀人話,話要我自己決定但本身就係因為唔知邊條路好先講是但
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞